Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Domini Life on syntynyt yhteistyöllä – mobiilisovellus julkistetaan Kristuspäivässä

 
Domini Lifen projektitiimi

Domini Lifen projektitiimiin kuuluvat Vesa Häkkinen (vas.), Kalle Virta, Matti Mäkinen, Mervi Viuhko, Ilkka Kastepohja ja Tero Pesonen sekä kuvasta puuttuvat Marko Pihlajamaa, Timo Reuhkala ja Jari Sippola. Kuva: Leena Punkari.

Älypuhelimiin ladattava Domini Life kokoaa yhteen kristillisiä mediasisältöjä monesta eri lähteestä. Usean toimijan yhteistyönä syntynyt mobiilisovellus julkistetaan virallisesti lauantaina valtakunnallisessa Kristuspäivässä Turussa.

Domini Life sai alkusysäyksen lähes kaksi vuotta sitten, kun Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko katseli junassa muita matkustajia:

– Jokainen askarteli älypuhelimensa parissa. Silloin oivalsin, että juuri puhelimeen pitäisi saada hengellisen elämän virikkeitä. Kännykkäsovellus kulkee mukana kaikkialle.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Suomen oloissa ainutlaatuinen mobiilisovellus kokoaa yhteen useita toimijoita. Vetäjinä toimivat Sansa ja Kansan Raamattuseura. Projektitiimissä ovat mukana myös Kirkon lähetystyön keskus, TietoPiiri sekä Suomen lähetysneuvoston alainen nuorten aikuisten lähetystyön edistämisen työryhmä, NALE.

Valmiissa sovelluksessa on monia muitakin sisältökumppaneita. Esimerkiksi Seurakuntalaisen uutiset ovat luettavissa sovelluksen kautta.

Punaisena lankana rukous

Mobiilisovelluksen nimi Domini Life tarkoittaa Herran elämää. Se on kuin uskontunnustus, joka muistuttaa, että elämä kuuluu Herralle. Punaisena lankana on rukous. Työryhmän toiveena onkin, että sovellus vahvistaa rukoilevaa elämäntapaa.

Domini Life koostuu erilaisista osa-alueista. Rukousseinälle voi jättää omia esirukouspyyntöjä, rukoilla toisten jättämien aiheiden puolesta ja tehdä oman rukousohjelman. Uutissivustossa voi seurata kristillisten medioiden uutisvirtaa. Matkalla-osiossa saa tietoa järjestöjen työstä maailmalla, ja Voimasanoja-osio tarjoaa Raamatun jakeen joka päivälle.

Sovelluksen tekninen toteuttaja on Valu Digital Oy. Kirkon Mediasäätiö on tukenut hanketta. Domini Life on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille nettisivulta domini.life tai sovelluskaupoista.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa