Minusinskin seurakunta Siperiassa sai toimitilan

 

Minusinskin seurakunta iloitsi uudesta kirkkotilastaan. Kuva Joose Pitkänen

Minusinskin seurakunnan toimitilat siunattiin käyttöön 17. marraskuuta Etelä-Siperiassa.
– Saimme upean joululahjan juuri ennen adventtiajan alkua, iloitsee seurakunnan työntekijä, Inkerin kirkon diakoni Joose Pitkänen.
Joose Pitkänen kertoo, että toimitiloja oli etsitty ja rukoiltu jo pitkään, sillä seurakunta on ollut kodittomana vuodesta 2007 lähtien. Kokoontumispaikaksi on vuokrattu milloin autokoulun tiloja, milloin tyhjillään olevan entisen Internet-kahvilan tiloja, Pitkänen kertoo.

Viimeisen vuoden seurakunta on kokoontunut enimmäkseen Joose ja Johanna Pitkäsen kodin olohuoneessa. Pitkäsen mukaan vaihtuva paikka on ollut ongelma, sillä ihmisten on ollut vaikea sitoutua seurakunnan toimintaan ja kokea seurakuntaa kodikseen.

Remonttia riittää ensi vuodellekin

Tänä syksynä Minusinskin seurakunta osti kaupungin keskustasta neljän huoneen kerrostaloasunnon ensimmäisestä kerroksesta. Asunnon muuntaminen seurakunnan käyttöön tehdään kahdessa osassa. Tänä syksynä remontoitiin olohuone ja eteinen kirkkosaliksi. Saliin mahtuu 30 – 50 ihmistä. Ensi keväänä on vuorossa oman uloskäynnin puhkaiseminen suoraan kadulle ja jäljellä olevien kolmen huoneen uudelleen järjestelyt.

Perheniemi trp.sh-neliö vkot25.-26.

– Minusinskin seurakunta saa nyt kokoontua juhlimaan Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja ottamaan vastaan Herramme vuotta 2013 valoisassa ja kauniissa kirkkosalissa ja pyhäkoulutilassa. Jumala on vastannut seurakuntalaisten, työntekijöiden ja monien esirukoilijoiden rukouksiin, Joose Pitkänen kiittelee.

Minusinsk on noin 70000 asukkaan kaupunki Etelä-Siperiassa, 400 kilometrin päässä Krasnojarskista etelään. Kaupungissa toimii Inkerin kirkon seurakunta, jossa käy saksalais-, virolais- ja venäläistaustaisia ihmisiä. Erityisenä haasteena seurakunnalla on alkanut lapsi- ja nuorisotyö. Kirkkoherrana toimii Inkerin kirkon diakoni Vjatseslav Shadrin.

Minusinsk kuuluu Inkerin kirkon laajaan Siperian rovastikuntaan, jossa on yli kaksikymmentä seurakuntaa tai kappeliseurakuntaa. Lääninrovastina toimii Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä pastori Juha Saari.

Karatusaan tarvitaan myös kirkkotilat

Kansanlähetyksen Venäjän työn aluekoordinaattori Tapani Kaitainen kertoo, että Venäjän työssä on tällä hetkellä melko vakaa tilanne.

– Meillä on seitsemän lähettiä Venäjällä ja uusi lähettiperhe on lähdössä tulevan vuoden alkupuolella Omskiin, Siperiaan. Panostamme työssämme Siperiaan ja siellä erityisesti Minusinskin alueella oleviin seurakuntiin, Kaitainen kertoo.

Yksi alueen seurakunnista on Karatusa, jossa seurakunnalla ei ole vielä omaa kokoontumistilaa, vaan seurakunnan jumalanpalvelukset pidetään paikallisessa kirjastossa. Inkerin kirkko on päättänyt rakentaa kirkon Karatusaan. Kansanlähetys on mukana kirkon rakennushankkeessa ja toteuttaa parhaillaan keräystä sitä varten.

– Tavoitteena on uudelleen sytyttää ja vahvistaa Karatusan ja sen lähellä olevien kylien seurakuntaelämää. Noilla alueilla on ollut luterilaiset seurakunnat 1800- luvun lopulla ja 1900- luvun alkupuolella. Nyt työ on jälleen kuin umpihankeen hiihtämistä, Kaitainen toteaa.