Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ministeri Petri Honkonen ja piispa Seppo Häkkinen vierailevat Rautjärven kirkon raunioilla

 

Rautjärven vierailun aikana ministeri Petri Honkonen keskustelee muun muassa kulttuurihistoriallisten kirkkojen ja rakennusten turvaamisesta. Kuva: Suomen Keskusta

Kirkollisasioista vastaava ministeri Petri Honkonen vierailee Rautjärven kirkon palopaikalla yhdessä Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkisen kanssa keskiviikkona 11. tammikuuta 2023.

He tapaavat myös Ruokolahden seurakunnan ja Rautjärven kunnan edustajia. Vierailu alkaa hartaudella kirkon raunioilla kello 10.

Vierailun aikana ministeri keskustelee muun muassa kulttuurihistoriallisten kirkkojen ja rakennusten turvaamisesta sekä kulttuuriperintökohteiden luettelointityöstä.

KRS Krito 10.-23.6.

Rautjärven kirkon tuhopoltto jouluaamuna on järkyttänyt laajalti suomalaisia. Rautjärven kirkon tulipalo merkitsi myös ainutlaatuisen kulttuurihistoriallisen rakennuksen häviämistä. Sen mukana menetettiin arvokasta historiallista esineistöä. Tässäkin mielessä menetys on korvaamaton.

Kirkot ovat seurakuntien ja koko paikkakunnan arvorakennuksia. Niiden hoitaminen ja kunnossa pitäminen on seurakunnille tärkeä tehtävä. Seurakunnat ovatkin kiinnittäneet erityistä huomiota sakraalirakennusten paloturvallisuuden parantamiseen.