Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Miksi seurakunnat eivät järjestä musiikkitilaisuuksia myös aikuisille?”

 

J.Jyrä

KUUNTELE KLIPPI. Pitkän linjan muusikko J. Jyrä on julkaissut ”Nupit kaakkoon” nimisen oppaan musiikkitilaisuuksien järjestäjille.

Kirjassaan hän käy läpi musiikkitilaisuuden järjestämisen a:sta ö:hön. Jyrä on itse keikkaillut seurakuntien tilaisuuksissa jo 80-luvun alusta lähtien.

Vaikka perheellisen miehen laulut ovat jo pitkään kertoneet aikuisen ihmisen elämästä, silti valtaosa hänelle tarjotuista keikoista on suuntautunut nuorille.

Musiikin asema on seurakuntien toiminnassa hyvin merkittävä aina ristiäisistä hautajaisiin saakka. Monissa seurakunnissa musiikkitarjonta näkyy erilaisina tapahtumina, joita kuitenkin järjestää lähes poikkeuksetta nuorisotyöntekijät nuorelle väestölle.

Miksi siis muut työntekijät eivät yhtä lailla järjestäisi seurakuntaansa bändejä tai trubaduureja, joita myös aikuisväestö voisi kuunnella? Eikö sitten aikuisille järjestetä keikkoja?

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Aika vähän, sanoo Jyrä ja toteaa, että nuorille esiintyvän artistin on tällöin myös vaikeampi tehdä yleisölleen suunnattuja lauluja aikuisen maailmasta.

Osa varttuneesta väestöstä saattaa taas bongata monta mielenkiintoista nimeä esimerkiksi Maata Näkyvissä -festareiden ohjelmasta, mutta kynnys saattaa olla liian korkea lähteä nuorille suunnattuun tapahtumaan.

Aikuisillekin trubaduureja ja bändejä

Vaikka monet nuorten tapahtumissa esiintyneet ovatkin kolunneet koulujen jumppasalit ja monen kirjavat tapahtumat, keikkalistalle on saattanut ilmaantua myös aikuisillekin tarkoitettuja keikkoja.

Tästä esimerkkinä mm. Deifestival, jossa aikuisväestö on ollut kuuntelemassa kolmena edellisenä kesänä populaarimusiikkia nuorekkaasta aikuisempaan makuun.

Vaikka aikuisten onkin haastavampi lähteä omista perhe- tai työkiireistään katsomaan jotain esiintyjää, myös aikuiset kaipaavat hengellisiin tilaisuuksiin kristillistä populaarimusiikkia. Sellaista on tehty jo vuosikausia, mutta valmiille kohderyhmälle ei ole vain tajuttu järjestää tällaisia tilaisuuksia.

Muusikko J. Jyrä puhuu aiheesta lisää Radio Deissä keskiviikkona 9.3. klo 9-10. Uusinta klo 13-14 ja yölläklo 01-02.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)