Mikaveliltä tulossa ensimmäinen soololevy

 

Mikaveli esitti ensimmäisen sinkkunsa MN-festareilla 2014

Soolouran aloittava Mikael ”Mikaveli” Meklin tahtoo vaikuttaa musiikkinsa kautta ja herättää ihmiset ajattelemaan.

Viime lokakuussa rapduo Immanuel ilmoitti jäävänsä tauolle tämän vuoden maaliskuussa, koska Roni Lempiäinen muuttaa väliaikaisesti ulkomaille. Melko pian keikkatauosta ilmoittamisen jälkeen kuultiin, että duon toinen jäsen Mikael Meklin aloittaa soolouran.

Mikavelin ensimmäinen sinkku Etsivä löytää kuultiin ensimmäistä kertaa Maata Näkyvissä -festareilla viime marraskuussa, ja se sai hyvän vastaanoton niin live-esityksessä kuin myöhemmin YouTubessakin.

Kalenterivuosi 2023 – Lähdemedia

– Rakastan tehdä tätä, ja koen, että nyt on oikea aika tälle. Vaikka en olisikaan kyllä ikinä uskonut, että muutama vuosi sen jälkeen, kun Roni pyysi minua mukaan ensimmäiseen biisiin, julkaisisin soololevyn.

Maaleja yhden nimen kunniaksi

Mikael kertoo fiilisten olevan korkealla soolouralle lähtemisen suhteen, vaikkei kaikki vielä olekaan täysin selvää ja yleisön vastaanotto jännittää.

– Tuntuu, että tähän on nyt tarkoitus lähteä ja tiedän, että silloin Jumalalla on on tälle jotain hyvää varattuna.

Kevään aikana Mikaveli julkaisee ensimmäisen levynsä, jonka hän kuvailee olevan jotain tuoretta, uutta ja erilaista – sellaista, mikä saa jengin liikkumaan. Levy kantaa nimeä «Herranjengis».

– Nimi merkkaa sitä, että minulla on pelipaita päällä ja teen maaleja yhden nimen kunniaksi, eikä se ole oma nimeni, hän selventää.

Mikavelin Debyyttialbumi Herranjengis (Medusa Production) julkaistaan  kesäkuussa 2015.

Tämä on lyhennelmä artikkelista Nuotta.com:ssa Teksti: Milka Ikäläinen, kuva: Johanna Paasi