Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Mikaveli: ”On myös maailma, mitä emme näe”

 

Gospelmusiikin suuri nimi, Mikaveli, on lähes kaikkien puheenaiheena. Eikä ihme, sillä artisti on pian taas julkaisemassa uutta kappaletta. Mitä hän haluaa saavuttaa musiikillaan?

Mikaveli julkaisee pian uuden kappaleen nimeltä “Enkelit & demonit”. Kappale kertoo siitä, että on olemassa myös näkymätön maailma.

– On tämä maailma jonka me näemme ja jossa me asumme. On myös olemassa se maailma, jota me emme näe, minne toivottavasti pääsemme jonakin päivä.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

“Tietysti myös ne jotka ei käy missään kristillisissä tapahtumissa, niin toivon että voisi saada jotain tarttumapintaa tästä kappaleesta”

Mikaveli löytää kappaleisiin inspiraatiota maailman ajankohtaisista tapahtumista.

– Niitä löytää vaan vähän seurailemalla ja haistelemalla, mitä ympärillä tapahtuu. Ei välttämättä ole vain yhtä tilannetta, joka inspiroi tekemään koko kappaleen. Minusta vaan tuntui, että tämänlainen kappale täytyy tehdä.

Henkilökohtaisesti hänelle yksi tärkein osa kappaletta on kertosäe.

– Jos joku on seurannut kauan IMboys:n ja Mikaveljen matkaa uskon, että tulet varmasti tykkäämään tästä kappaleesta. Lopulta se kolahtaa niille keille kolahtaa. Tietysti mä haluan tavoittaa myös ne, jotka eivät käy missään kristillisissä tapahtumissa tai hengaile uskovaisten kanssa. Toivon, että ne ihmiset voisivat saada jotain tarttumapintaa tästä kappaleesta.

 

Gospel oli itsestäänselvyys

Mikaveli tekee paljon keikkoja, noin 30-60 keikkaa vuodessa.

– Keikkamäärä riippuu paljon siitä, onko uutta musiikkia tai albumia tulossa. Vuoden suurin keikka on ehdottomasti Maata Näkyvissä -festareilla.

Marraskuun festareiden yleisössä on monta tuhatta nuorta, jotka osaavat Mikaveljen kappaleet jopa takaperin. Siellä myös monet, jotka eivät ole aikaisemmin kuulleet Mikaveljeä, pääsevät hyvin mukaan meininkiin. Hänen musiikista löytyy gangsta-rap -meininkiä, mutta gospel on päägenre.

– Ihan alusta asti tuntui siltä, ettei gospel ollut mikään valinta, vaan se oli jotain, mitä minusta nousee ja sanoitan biisit sen mukaan.

Teksti Bertha Simojoki | Kuvat Hannes Honkanen   

Lue koko artikkeli Mikaveljestä Nuotta.com-sivuilta.