Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Mika Tuovinen Kansanlähetyksen uudeksi lähetysjohtajaksi

 

Mika Tuovinen

Kansanlähetyksen liittohallitus on valinnut tänään uudeksi lähetysjohtajaksi pastori Mika Tuovisen. Valinta oli yksimielinen ja toteutetiin suljetuin lipuin.
Tuovinen seuraa tehtävässä Timo Rämää.

– Toivon Kansanlähetyksessä säilyvän erilaisuuden sietokykyä. Toimintamme pitää olla sellaista, että ihmiset haluavat tulla siihen mukaan, Tuovinen kommentoi.

Tuovinen sanoo iloitsevansa yhteistyöstä seurakuntien kanssa. Hän määrittelee itsensä tunnustukselliseksi luterilaiseksi ja evankelikaaliseksi pietistiksi.

Mika Tuovinen aloittaa tehtävänsä 1.1.2012 nykyisen lähetysjohtajan Timo Rämän jäädessä eläkkeelle.

Hallituksen puheenjohtajan Tuomo Heikkilän mukaan aika ennen tehtävän alkamista on hiljaisen tiedon siirtämisen aikaa. Päätöksen jälkeen Mika Tuovinen kutsuttiin hallituksen kokoukseen. Tuovinen kiitti luottamuksesta.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Voin hoitaa tämän tehtävän ainoastaan Jumalan avulla.

Hän viittasi ilmestyskirjan 7. luvun sanoihin, jossa taivaassa on kiittämässä ihmisiä kaikista kansoista ja kielistä.

-Me haluamme tehdä työtä niin, että ihmisiä pelastuu Suomessa ja lähetyskentillä.

Tuomo Heikkilä totesi, että tällä valinnalla haluttiin myös antaa signaali uudelle sukupolvelle, että hekin voivat edetä urallaan hengellisessä järjestössä ja saada johtajan paikkoja.

-Valintaa edelsi perinpohjainen etsintä ja keskustelu. Liittohallitus totesi, että Mika Tuovinen ymmärtää Kansanlähetyksen arvot ja kykenee myös elämään niiden mukaan, Heikkilä perusteli valintaa.

Tuomo Heikkilän mukaan Kansanlähetyksen arvot ja linja ovat enemmän kuin kirkkopolitiikkaa.

– Kansanlähetyksen ykkösasia on Jeesus Kristus. Haastan jokaista tukemaan Mika Tuovista tässä vaativassa tehtävässä ja rukoilemaan hänen puolestaan.

Kansanlähetyksen perustamisvuonna syntynyt Mika Tuovinen on 43-vuotiaan järjestön kolmas johtaja. Tuovinen on tullut Kansanlähetyksen palvelukseen vuonna 1993, Pohjois-Savon KL:n nuorisosihteeriksi. Vuonna 1995 hän lähti perheineen lähetystyöhön Viron kirkon Pôltsamaan seurakunnan nuorisotyöntekijäksi.

Vuonna 1996 hänet vihittiin Viron kirkon diakoniksi. Mika Tuovinen on valmistunut vuonna 2005 teologian maisteriksi ja hän sai pappisvihkimyksen seuraavana vuonna Lapuan hiippakunnassa. Vuonna 2010 hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Mika Tuoviseen voi tutustua lisää hänen blogissaan osoitteessa: www.mikanblogi.net

Kansanlähetys on evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö. Järjestöllä on 77 lähetystyöntekijää eri puolilla maailmaa. Kotimaassa Kansanlähetyiksellä on 17 piirijärjestöä. Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen palveluksessa on yhteensä 54 työntekijää.

 
artikkelibanneri Uusi Tie