Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Miikka Ruokanen paheksuu Sakari Häkkisestä tehtyä kantelua

 

Miikka Ruokanen. KUVA: evl.fi

Miikka Ruokanen sanoutuu irti Sakari Häkkistä koskevasta harhaoppisuuskantelusta. Ruokanen toivoo, että hänen nimeään ei liitetä helsinkiläisen pastorin Erkki O. Aurasen tekemään kanteluun.

– Pidän vaalikeskustelun aikana tehtyä kantelua yhdestä ehdokkaasta tuomiokapitulille valitettavana ja piispan vaalin arvoon sopimattomana, Ruokanen toteaa.

Ruokanen kertoo, että Aurasen näkemykset eivät millään tavalla edusta hänen omia näkemyksiään. Ruokanen toteaa myös, ettei tunne Aurasta henkilökohtaisesti.

– Puolustan vaaliohjelmassani kansankirkon moniäänisyyttä. Siihen sopivat erilaiset teologiset ja eettiset korostukset, joista voidaan keskustella rauhallisesti.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– En ole missään tekemisissä Uudistuvan kirkon tuki ry:n kanssa, joka on mainittu kantelua koskevan uutisoinnin yhteydessä, Ruokanen alleviivaa.

– Kansankirkossa olemme kaikki totuuden etsijöitä. Kukin meistä etsii oikeaa tietä omantuntonsa edessä.

Ruokanen ilmoittaa vastustavansa kaikkea syrjintää ja vihapuhetta.

– Puolustan kansankirkon jäsenten ja työntekijöitten oikeutta omaan mielipiteeseen ja tulkintaan kristillisestä elämästä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie