Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Michael Tait: ”Tie nuoren sydämeen käy korvakuulokkeen kautta”

 

Michael Tait. Kuva Tero Takalo-Eskola / Maata Näkyvissä

Maata Näkyvissä -festareilla esiintyneen Newsboysin laulaja Michael Tait varoittaa aliarvioimasta gospelmusiikin mahdollisuuksia.
– Jumala käyttää bändiä. Välillä tuntuu, että nuoriin pääsee käsiksi ainoastaan kuulokkeiden kautta.

Michael Tait pitää musiikin voimaa suurena. Hän kertoo kokevansa keikoilla samaa kuin U2:n Bono on sanonut: – Tuntuu, että Jumala kävelee huoneeseen kesken laulun ja puhaltaa sinuun. Tait tuntee sen ja tietää myös yleisön tuntevan sen.

Dc Talkissa uransa aloittanut Michael Tait toteaa, että keikkailussa dc Talkin kanssa verrattuna Newsboysin keikkailuun on paljon samaa, mutta myös paljon eroa.
– Lavalla ei ole Tobya eikä Keviniä. Saan jakaa sydäntäni paljon enemmän yleisölle. Newsboys on myös kunnon rockbändi, taustalla ei ole tanssijoita, suurta bändiä… On vain me neljä, Michael Tait sanoo.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Mikä on gospelbändin sanoma?

Suomalaisille gospelbändeille maailman tunnetuimman gospelbändin keulakuvalla on selkeä rohkaisu:

– I tell you, brother, choose your side, Tait heitti ja totesi, ettei kristillinen musiikki ole kristillistä, jos ydinsanoma piilotetaan tai otetaan kokonaan pois.

Tait totesi myös ymmärtävänsä monien kristittyjen artistien kipuilun asiaa koskien.
– Halu tavoittaa suurempia yleisöjä on ymmärrettävä, mutta jos Jeesus jätetään sanomasta pois, mikä se sanoma sitten on?

Newsboys on mainio esimerkki siitä, että myös rohkealla julistuksella voi pärjätä. Yhtyeen uusin albumi Born again oli jenkkilistojen sijalla neljä, juuri Justin Bieberin edellä.

Lue lisää Newsboysin Michael Taitista Nuotta.comista.

Nuotta.com ja Radio Dei ovat perustaneet Nuotta-taajuus nettiradion, joka on maamme ainoa pelkästään nuorisogospelia soittava radioasema. Lisätietoa: Nuotta.com/webradio