Merimieskirkon kesäjuhlia vietetään viikonloppuna Oulussa

 

Merimieskirkon kesäpäivät pidetään Tuiran kirkossa 12.-13.8. Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Tuiran kirkon merellisissä tunnelmissa pidetään 12.–13.8. Suomen Merimieskirkon kesäjuhlat. Niiden teema on tänä vuonna ”Alakko nää mua”.

 

Tuiran seurakunnan kirkkoherran Niilo Pesosen mukaan on hienoa saada tapahtuma jälleen Ouluun. Edellisen kerran kesäjuhlia on vietetty Oulussa 1990-luvulla. Silloinkin juhlat pidettiin Tuirassa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kesäjuhlilla myös oululaisilla on mahdollista päästä tutustumaan Merimieskirkon toimintaan.

– Merimieskirkko toimii laajasti, ei vain merimiesten parissa, vaan nykyään erityisesti esimerkiksi niiden ihmisten tukena, jotka ovat siirtyneet töihin ulkomaille. Merimieskirkon toiminta on osa luterilaisen kirkkomme toimintaa ja osoittaa osaltaan sitä, miten kirkkona haluamme olla mukana ihmisten arjessa ja juhlassa kaikkialla maailmassa, Niilo Pesonen kertoo.

Puheita, konsertteja ja meriaiheinen näyttely

Kesäjuhlat näkyvät yleisölle etenkin pääjuhlan sekä konserttien muodossa. Lisäksi Tuiran kirkossa voi tutustua meriaiheiseen näyttelyyn.

Pääjuhlan juhlapuheen pitää europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari. Omat tervehdyksensä tuovat lisäksi Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi, Konttivuokraus Oy:n toimitusjohtaja Ralf Mattson sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen.

Juhlan musiikista vastaa puhallinorkesteri Primo kapellimestarinaan Pauliina Sormunen. Ohjelmassa on lisäksi Hailuodon kirkkoherran Timo Juntusen esitys.

Kesäjuhlien konsertissa esiintyy Aki Saarela. Iltasoitosta vastaa jousikvartetti, jossa soittavat Henri Pigg, I viulu, Anna Manninen, II viulu, Maria Vesterinen, alttoviulu, Marja Mattila, sello ja Raakel Pöyhtäri, piano/continuo.

Sunnuntaina merimiespastorit saarnaavat eri Oulun seurakuntayhtymän kirkoissa. Juhlamessu pidetään Tuiran kirkossa.

– Tapahtuman järjestäminen on sujunut hyvin ja on ilo odottaa vieraita myös kauempaa. Samalla toivotan tervetulleeksi kaikki oululaiset paikalle! Pesonen toivottaa.

*

Suomen Merimieskirkko on tehnyt työtä merenkulkijoiden ja ulkomailla asuvien suomalaisten keskuudessa vuodesta 1875. Merimieskirkolla on pysyvät toimipaikat Ateenassa, Brusselissä, Hampurissa, Lontoossa ja Rotterdamissa. Tämän lisäksi sillä on  liikkuvia työmuotoja kuten laivakäyntejä ja sosiaalityötä Antwerpenissä, Luxemburgissa ja Lyypekissä. Matkapappitoimintaa Suomen Merimieskirkolla on Irlannissa, Puolassa ja Kaakkois-Aasiassa.