Martti ja Soili Haverinen Luther-kirkon vetureiksi

 

Martti ja Soili Haverinen valittiin Luther-kirkon työntekijöiksi. KUVA: SLEY

Yökerhosta kirkoksi vaihtuvan Luther-kirkon uudet työntekijät on valittu. Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) hallitus on kutsunut kirkon vastaavaksi työntekijäksi Sleyn viestintäpäällikkö, teologian maisteri Martti Haverisen. Luther-kirkon teologiksi valittiin Soilin Haverinen. Teologipariskunta aloittanee työssä aikaisintaan syksyllä 2015.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Luther-kirkko palautui syksyllä 2014 Sleyn hallintaan. Vielä kesän lopulla tilassa sijaitsi yökerho. Sley rakensi Luther-kirkon alun perin vuonna 1894, mutta myi sen toiminnan hiivuttua vuonna 1989.

Sleyn hallitus linjasi syksyllä 2014, että Luther-kirkosta tulee matalan kynnyksen toimintakeskus. Martti Haverisen mukaan uudella toimintakeskuksella on iso hengellinen merkitys nopeasti maallistuvalla pääkaupunkiseudulla.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

”Kirkon on toivottu olevan avoin, helposti lähestyttävä ja sellainen, että tulijat kohdataan. Toisaalta se tarkoittaa myös sitä, että on uskaltauduttava kirkon ovesta ulos kutsumaan ihmisiä kristittyjen yhteyteen”, Martti Haverinen kuvaa Sleyn verkkosivuilla.

”Olen kokenut, että tämä Luther-kirkkoon paluu on koskettanut hyvin laajaa joukkoa evankelisissa ja laajemminkin ja uskon siksi, että voimme yhdessä olla rakentamassa jotain hienoa”, Soili Haverinen kommentoi Sleyn sivuilla.

Martti Haverinen on työskennellyt Sleyn viestintäpäällikkönä reilut viisi vuotta. Soili Haverinen toimii tällä hetkellä sisäministeri Päivi Räsäsen erityisavustajana. Tämän työn takia hän on parhaillaan virkavapaalla Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksestä.

Luther-kirkon toiminta alkaa varsinaisesti syksyllä 2015. Ennen sitä kirkko remontoidaan. Rakennusvaiheen projektipäällikkönä toimii Sleyn kiinteistöpäällikkö Tero Honkamäki. Suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Maria Ailio.

Lue myös:

Luther-kirkosta tulee matalan kynnyksen toimintakeskus

Yökerho palautuu kirkoksi Helsingissä