Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Markku Koivistolle ehdollista vankeutta seksuaalisesta hyväksikäytöstä

 

Nokia Mission entinen johtaja Markku Koivisto on saanut vuoden ja kolme kuukautta ehdollista vankeutta nuoren miehen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomion suljetuin ovin pidetyn istunnon päätteeksi.

Koivistolle määrättiin lisäksi 30 tuntia yhdyskuntapalvelua. Hän joutuu maksamaan rikoksen uhrille 15 500 euron korvaukset.

Markku Koivisto erotettiin Nokia Mission johdosta noin puolitoista vuotta sitten. Taustalla olivat samat tapahtumat, joita nyt käsiteltiin oikeudessa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Käräjäoikeus antoi tuomiosta julkisen selosteen. Sen mukaan asianomistaja eli rikoksen uhriksi joutunut henkilö on mies ja hän oli tapahtuma-aikaan alle 18-vuotias. Muutoin hänen henkilöllisyytensä on pidetty salassa, ja jutun asiakirjatkin on määrätty salaisiksi 60 vuodeksi.

Oikeuden mukaan Koivisto on väärinkäyttänyt asemaansa ja asianomistajan hänelle osoittamaa luottamusta. Vankeustuomio on ehdollinen, koska Koivistoa ei ole aiemmin tuomittu rikoksista.

Radio Dei uutisoi syyskuussa 2011 ensimmäisenä Markko Koivistoon liitetyistä seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja ahdisteluun kohdistuvista epäilyistä.

Lue myös:

Kotimaa24: ”Markku Koivistolle syyte seksuaalisesta hyväksikäytöstä”

”Poliisi epäilee Koivistoa seksuaalisesta hyväksikäytöstä”

”Markku Koivisto myönsi aviorikoksen miehen kanssa”

”Radio Dei: Markku Koiviston syrjäyttämisen syy selvisi”

”Syyllisyys on hyväksikäyttäjän työkalu”

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)