Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Mäkinen: Kirkkojen yhteydenpito tärkeää nykyisessä kansainvälisessä tilanteessa

 

Arkkipiispa Kari Mäkinen korosti ekumeenisten suhteiden merkitystä nykyisessä kansainvälisessä tilanteessa vieraillessaan Konstantinopolin ekumeenisessa patriarkaatissa Turkissa.

Matkalla mukana olivat myös Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo ja Helsingin katolisen kirkon piispa Teemu Sippo.

– Kirkkojen yhteydenpidon ja yhteisen esiintymisen merkitys on suuri sekä kirkkojen ykseyden kannalta että tämän hetken kansainvälisessä tilanteessa, johon liittyy monia epävarmuustekijöitä, ei vähiten islamilaisen ja eurooppalaisen maailman rajalla, sanoi Mäkinen.

Arkkipiispa Mäkisen mukaan patriarkka Bartolomeos on tehnyt monin tavoin työtä kristittyjen yhteisen toivon merkkien vahvistamiseksi.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

– Te annatte vierailullanne muulle kristikunnalle hyvän esimerkin ei vain kirkonjohtajien vaan myös kokonaisten kirkkojen keskinäisestä yhteydestä, patriarkka Bartolomeos sanoi ottaessaan vieraansa vastaan.

Hän kertoi useilla Suomen-vierailuillaan oppineensa tuntemaan suomalaista ekumeniaa ja olevansa ylpeä Suomen ortodoksisesta kirkosta.

 
Artikkelibanneri perussanoma