Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Maata Näkyvissä -festarit starttaavat huomenna Turussa teemalla Et ole yksin

 

Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestetään jo 38. kerran. Kuva: Maata Näkyvissä -festarit/Santtu Perkiö

Maata Näkyvissä -festareiden lahjakeräys mahdollisti yli 200 rannekkeen lahjoittamisen vähävaraisille nuorille. Festarit järjestetään 17.-19. marraskuuta Turun Gatorade Centerissä ja messukeskuksessa.

– Maata Näkyvissä -festareiden lipunmyynti on piristynyt edellisvuodesta, ja tilanne näyttää lipunmyyntilukujen valossa hyvältä, kertoo tapahtuman tuottaja Miika Luomaranta.

Myös seurakunnista festareille on ilmoittautunut hieman enemmän ryhmiä viime vuoteen verrattuna. Kun vuoden 2022 festareilla kävijöitä laskettiin olleen kolmen päivän aikana yhteensä 12 500, odotetaan tapahtumaan tänä vuonna yhteensä noin 14 000 kävijää.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Suuren kävijämäärän sijaan festareissa tärkeintä on kuitenkin tapahtuman sisältö, toteaa tapahtuman johtajana, Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen. Viikonlopun aikana keskiössä ovat Jumalan sanan lupaukset ja rohkaiseva evankeliumin viesti, hän sanoo.

– Tuntuu ihmeelliseltä, että saamme edelleen järjestää Suomen ja Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuorisotapahtumaa. Odotamme hienoja konsertteja ja Maata Näkyvissä – festareiden ainutlaatuista tunnelmaa, joka tulee kristittyjen yhteydestä ja siitä, että Jumalan Pyhä Henki saa tehdä työtään nuorten sydämissä uskoa synnyttäen ja vahvistaen. Toivomme tekijätiimin kanssa, että Maata Näkyvissä -festareista jäisi nuoren seurakunnan sydämeen sellainen muistijälki, jolla pärjätään arjen paineissa ja melskeissä.

Loka- ja marraskuun aikana Maata Näkyvissä -festarit järjesti lahjakeräyksen, jonka ansiosta vähävaraisille nuorille voitiin lahjoittaa seurakuntien kautta yli 200 festariranneketta. Keräyksessä yksityishenkilöt lahjoittivat hieman yli 10 000 euroa, ja yritykset tuplasivat summan 10 000 euroon asti. Yhteensä keräyssummaksi saatiin siis yli 20 000 euroa.

– Keräyksen tavoite oli 10 000 euroa, ja siihen päästiin reilut kaksi viikkoa ennen festareita. Olemme kiitollisia niille yrityksille, jotka tuplasivat keräyssumman. Rannekkeet jaettiin seurakunnille niin, että pääpaino oli Varsinais-Suomen seurakunnissa, toteaa Heinonen.

Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorten tapahtuma Maata Näkyvissä -festarit järjestetään tänä vuonna 17.–19.11.2023 Turussa Gatorade Centerissä ja Messukeskuksessa. Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestetään jo 38. kerran ja teemana on Et ole yksin. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Paikalle odotetaan tänäkin vuonna saapuvan noin 14 000 kävijää eri puolilta Suomea. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.