Maata Näkyvissä -festareilla 17 500 kävijää

 

Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen oli kiitollisella mielellä onnistuneen viikonlopun jälkeen. Kuva: Maata Näkyvissä -festarit / Ellinoora Luokkakallio

Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuortentapahtumaa vietettiin Turussa 15.-17.11. Maata Näkyvissä -festareiden teemana oli tänä vuonna Mitä mä pelkään?

Tämän vuoden Maata Näkyvissä -festarit on saatettu päätökseensä.  Gatorade Centerin Sanajumalanpalveluksessa liturgina toimi Ville Auvinen ja saarnaamassa oli Jussi Miettinen.

Saarnavuoron saanut OPKOn toiminnanjohtaja Jussi Miettinen on yksi festarien perustajista ja tapahtuman ensimmäinen palkallinen työntekijä. Miettinen aloitti aamun saarnansa muistelemalla parhaan ystävänsä Timon menehtymisen päivää. Maata Näkyvissä -tapahtuma on kasvanut nykyisiin mittoihinsa tuon 17-vuotiaana menehtyneen nuoren miehen muistojuhlasta. Valvomisen sunnuntain raamatuntekstin pohjalta Miettinen korosti sitä, kuinka tie taivaaseen oli auki Timolle ja yhtä lailla meille.

Sansa neliöb. 3.5.-3.6. MJa

Tämän vuoden Maata Näkyvissä -festarien yhteenlaskettu kävijämäärä on 17 500. Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen on viikonlopun jälkeen kiitollisella mielellä. “Nuorten ja nuorisotyöntekijöiden ilmeet ja viestit ovat olleet tyytyväisiä. Yhteisöllinen tunnelma on näkynyt parhaalla mahdollisella tavalla, ja teemamme on ollut viikonlopun aikana monipuolisesti esillä.”

Viimeisessä “Pelko pienentää, toivo suurentaa” -konsertissa ehtivät vielä esiintyä Kotiinpalaajat sekä brittiläinen Social Beingz -kokoonpano. Tilaisuudessa puhui virolainen nuorisotyöntekijä Joel Reinaru.

Maata Näkyvissä -festareilla on pyritty viime vuosina kasvattamaan nuorten osuutta myös lavalla. Messukeskuksessa järjestetyltä Open Stagelta nostettiin esiintyjiä päälavalle sekä lauantaina että sunnuntaina. Viimeisessä konsertissa räppäsi avoimen lavan valloittanut Muskettisoturit. Nuorten puheenvuoroja on lisäksi mahtunut joka konserttiin.

Ensi vuonna Maata Näkyvissä -festareita vietetään 13.-15. marraskuuta teemalla “minulla on unelma”.

Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuorten tapahtumaa, Maata Näkyvissä -festareita vietettiin 35. kertaa 15.–17.11.2019. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Tapahtuman järjestivät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia. Tapahtuman teema on tänä vuonna Mitä mä pelkään?