Lauri Johansson: ”Ei ole kuin yksi, jota kannattaa ja tarvitsee pelätä, ja se on Herra.”

 

Late Johansson puhui Maata Näkyvissä -festareiden yleisölle lauantaina 16. marraskuuta. Kuva: Maata Näkyvissä -festarit/Jussi Puuri

Lauri ”Late” Johansson puhui Maata Näkyvissä -festareilla Gatorade Centerin päälavalla lauantaina, minkä lisäksi hän oli pääpuhujana Evankelisten opiskelijoiden järjestämässä K18-studiossa, jonka otsikko oli ”Pelko on ase”.

Lauri ”Late” Johansson, henkirikoksista tuomittu ja sittemmin uskoon tullut mies, oli yksi Maata Näkyvissä -festareiden puhujavieraista.

Rikkinäisen lapsuuden ja varhaisten vastoinkäymisten koettelemana Johansson ajautui jo nuorena päihteiden käyttäjäksi ja rikolliselle polulle. Tässä kuussa tulee kuluneeksi 12 vuotta siitä, kun hän vankilassa ollessaan tuli uskoon. Taustavaikuttajana uskoontulolle oli uskoon kääntyneen ex-linnakundi Antti Sainion vierailu Riihimäen vankilassa. Vierailun jälkeen Johansson osallistui vankilassa raamattupiiriin, jossa hänen puolestaan luvattiin rukoilla. Ensin Johansson taisteli vastaan, mutta sitten tuli käänteentekevä marraskuinen keskiviikkoilta. ”Henkinen selkärankani meni poikki. Katsoin itseäni peilistä ja tajusin, että jätkä hei sä oot menossa helvettiin, että miten sä meinaat selvitä”, hän kertoo. Shakkiharrastaja teki seuraavan, ratkaisevan siirtonsa ja laskeutui polvilleen rukoilemaan.

Perheniemi neliöb.(vuosisop.)23.3.alk. MJa

Festareiden tämän vuoden teema on ”Mitä mä pelkään?”. Johanssonin suhtautuminen pelkoon on muuttunut eri elämänvaiheissa. Pienenä Johansson pelkäsi pimeää, ihan kuin kuka tahansa lapsi. Hän altisti itseään pelolle kulkemalla öisin pimeän hautausmaan läpi. Alamaailmassa Johansson käytti muiden pelkoa hyväkseen ja vahvisti sen avulla omaa asemaansa. ”Herätin niin paljon pelkoa, että mun ei tarvinnut pelätä”, hän kertoo.

Tänä päivänä Johansson näkee, että ihmisillä on vain yksi välttämätön pelon aihe: ”Ei ole kuin yksi, jota kannattaa ja tarvitsee pelätä, ja se on Herra.” Tämän näkökulman ohella Johansson lohduttaa festarikansaa: ”Ei teillä ole mitään hätää, jos te uskotte Jeesukseen. Hän vapauttaa meidät.” Uskoontulonsa jälkeen Johansson tutki Raamattua ja pyysi Herralta peukalopaikkaa. Herra antoi hänen sydämelleen seuraavan jakeen: ”Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta eivät kykene tappamaan sielua. Pelätkää sen sijaan häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin” (Matt. 10:28).