Maata Näkyvissä -festareiden ohjelma julkistetaan vappupäivänä YouTube-lähetyksessä: ”Haluamme tuoda iloa festarikävijöille”

 

Kuva: Maata Näkyvissä/ Hua Yan

Marraskuussa vietettävien Maata Näkyvissä -festareiden ohjelma julkaistaan vappupäivänä 1.5. kello 18 ensimmäistä kertaa suorassa YouTube-lähetyksessä.

Viime vuosina ohjelma on julkaistu vapun tienoilla Maata Näkyvissä -festareiden nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Tänä vuonna ohjelman julkistamista päätettiin juhlistaa kunnolla livelähetyksellä.

– Haluamme tuoda iloa festarikävijöille nyt, kun vappua ei pääse juhlimaan piknikillä tai muuten kokoontumalla, sanoo Maata Näkyvissä -festareiden projektipäällikkö Maaria Toskala.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Uusien festarijuontajien juontamat ohjelmajulkkarit striimataan Turusta Maata Näkyvissä -festareiden toimistolta. Ohjelman julkistamisen ja festaritiimin tunnelmien lisäksi lähetyksessä nähdään ja kuullaan myös muusikko Juhani Tikkasen keikka.

Ohjelmajulkkarilive alkaa 1.5. kello 18 Maata Näkyvissä -festareiden YouTube-kanavalla osoitteessa www.youtube.com/maatanakyvissa. Katsojat voivat osallistua lähetykseen ja kommentoida uutta festariohjelmaa YouTuben livechatissa. Lähetystä edeltävät etkot kello 17:30 Maata Näkyvissä -festareiden Instagram-livessä, ja siellä vietetään myös jatkoja ohjelmajulkkarilähetyksen jälkeen noin kello 19.15 alkaen.

Ohjelma julkaistaan Maata Näkyvissä -festareiden nettisivuilla livelähetyksen aikana. Toimitusten on mahdollista saada ohjelma käyttöönsä ennakkoon pyytämällä se projektipäällikkö Maaria Toskalalta. Ohjelmatiedot saa julkaista 1.5. kello 18:10.

Tämän vuoden Maata Näkyvissä -festareita vietetään 13.–15.11., jos Jumala suo. Maata Näkyvissä -festareiden tämän vuoden teema on Minulla on unelma.

”Juhlimme, jos Jumala suo”

– Vuoden 2020 MN-festareiden teema sopii tähänkin hetkeen, sillä nytkin saamme yhdessä unelmoida marraskuisesta festariviikonlopusta, festaritunnelmasta ja kristittyjen yhteydestä. Toivomme kovasti, että marraskuussa päästäisiin vihdoin kokoontumaan Turkuun festaritunnelman ja parhaan sanoman, evankeliumin, äärelle, Toskala sanoo.

– Meiltä on kyselty, mitä aiomme tehdä Maata Näkvissä -festareiden kanssa koronaviruksen takia. Koronarajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa heinäkuun loppuun saakka. Syksystä ei kukaan tiedä, joten Maata Näkyvissä -festareita suunnitellaan tällä hetkellä ihan täysillä marraskuulle, toteaa Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen.

– Toimimme totta kai terveys edellä ja järjestämme turvalliset festarit. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita ja toimimme syksylläkin niiden mukaisesti. Turussa on totuttu sanomaan isojen tapahtumien aattona, että juhlimme jos Jumala suo.

Lippupaketit ovat nyt myynnissä. Hinnat on porrastettu niin, että liput saa edullisimmin olemalla mahdollisimman aikaisin liikkeellä.

Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuorten tapahtumaa, Maata Näkyvissä -festareita vietetään 13.–15.11.2020 jo 36. kertaa. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Nykyään se on yksi Euroopan suurimmista kristillisistä nuorten tapahtumista. Viime vuonna osallistujia oli noin 17 500. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.