Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Maarit Eronen kirjoitti kirjan ystävänsä tiestä prostituutiosta vapauteen

 

Maarit Eronen ystävänsä Kukan kanssa Etelä-Afrikassa.

– Ihana nähdä, että ihminen kasvaa uskossaan, oppii uutta ja on niin innostunut Jumalasta. Palkitsevaa nähdä näitä vaiheita, aikaisemmin olin turhautunut, kuvailee Maarit Eronen auttamansa entisen prostituoidun nykyistä elämäntilannetta.

Kadun kukka – prostituutiosta vapauteen -kirjan kirjoittanut Maarit Eronen on ollut lähetystyössä kolmisenkymmentä vuotta Kiinassa, Yhdysvalloissa, Suomessa ja vuodesta 2014 lähtien Etelä-Afrikassa.

Eronen on median moniosaaja. Viime vuosina hän on tuottanut Yksi elämä -minidokumentteja, joita on näytetty televisiossa eri Afrikan maissa sekä Suomessa TV7:lla. Lisäksi hän on tehnyt erilaisia esittelyvideoita kansainväliselle Youth with the mission -lähetyskeskukselle.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Maarit Eronen on ollut aina kiinnostunut ihmiskaupasta. Kapkaupungissa hän osallistui Media Campaign Against Human Trafficking (MeCHAT) -järjestön prostituutioita ja parittajia tavoittavaan työhön. Kokemusta syrjäytyneiden tavoittamisesta hän oli ammentanut jo New Yorkissa slummityössä.

Etelä-Afrikassa rakeenteellinen köyhyys tuntuu järkyttävältä.

– Yhdellä alueelle voi asua miljoonia köyhiä ihmisiä. Elämä siellä tappelevien jengien ja huumekauppiaiden hallinnassa on niin kurjaa, että mitä muita vaihtoehtoja sadoilla ja tuhansilla tytöillä on, jos haluaa saada toimeentuloa, kuin myydä itseään?

”Hän on äiti, joka kaipaa lapsiaan.”

Vuonna 2017 Maarit Eronen kirjoitti yhden ihmiskaupan uhrin selviytymistarinan. Tavoitteena on, että kirja toisi toivoa muille uhreille, rohkaisua heidän kanssaan työskenteleville ja tietoa kenelle tahansa ilmiöstä kiinnostuneelle. Päivä Oy julkaisi kirjan tänä keväänä suomeksi nimellä Kadun kukka – prostituutiosta vapauteen.

Kirja kertoo Kukaksi nimetystä tytöstä, jonka alkoholisoitunut yksinhuoltajaäiti ensin hylkäsi, eikä viinaan menevä isoäitikään välittänyt.

Laiminlyöty ja yksinäinen tyttö kaipasi kipeästi rakkautta ja hyväksyntää. Se johti huumeriippuvuuksiin sekä vuosien kaltoinkohteluun ja hyväksikäyttöön. Lopulta hänet myi seksiorjaksi mies, joka oli pakottanut hänet naimisiin kanssaan. Vasta sairastuttuaan vakavasti Kukka löysi todellisen vapauden ja kaipaamansa rakkauden.

Tällä hetkellä Kukka asuu MeCHAT järjestössä Kapkaupungissa ja tekee nyt itse prostituutioita tavoittavaa työtä sekä kertoo tarinaansa ihmiskaupan vastaisissa seminaaareissa ja kirkoissa. Suurin haaste hänellä on tervehtyä, löytää työpaikka ja luoda suhde poikiinsa, jotka hän laiminlöi vuosia.

– Hän on äiti, joka kaipaa lapsiaan, suree Kukan hengelliseksi äidiksi tullut Maarit Eronen ystävänsä haasteita.

Aivoja tuhoavien huumeiden ja aivoinfarktin takia ei ole vielä varmuutta siitä, kuinka Kukan terveys palautuu. Mutta Jumalan säteily näkyy hänen kasvoistaan.

– Kukan tarinan kautta voi nähdä jälleen kerran kuinka ihmeellinen Jumalan muuttava voima on.

Maarit Eronen kävi Suomen-vierailullaan lukemassa Radio Dein Viikon teoksen ja kertoi Kukasta ja neljä kuukautta kestäneesta kirjoitusprosessista, jonka aikana itkettiin ja rukoiltiin Kukan muistellessa rankkaa elämäänsä. Maarit Erosen haastattelun voit kuunnella oheisesta linkistä.

Maarit Erosen radiohaastattelu [Radio Dei]

Viikon teos lähetetään Radio Deistä lauantaina 15.6 kello 17.25 koosteuusintana.

Kadun kukka -kirja

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)