Luther-säätiö muodostaa hiippakunnan Suomeen vuonna 2013

 

Juhana Pohjola on Luther-säätiön dekaani.

Uusia messuyhteisöjä tiuhaan perustanut Luther-säätiö on osa Ruotsin Missionsprovinsen-lähetyshiippakuntaa. Säätiön dekaani Juhana Pohjola toteaa, että vaikka yhteistyö Missionsprovinsenin kanssa jatkuu edelleen, Luther-säätiöllä on pian edessään myös ”uusi vaihe”.

– Aika on pian kypsä seurakuntiemme ja mahdollisesti muiden halukkaiden henkilöseurakuntien järjestäytyä itsenäiseksi hiippakuntarakenteeksi Suomessa, Pohjola kertoo.

– Tarkasta ajankohdasta ei ole vielä päätöstä, mutta ensi vuoden aikana, hän lisää.

– Tämän valmistelu on suurin hanke, joka meillä on nyt käynnissä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Pohjola on hiljattain palannut Luther-säätiön dekaanin toimeen 1,5 vuoden tauon jälkeen. Tauon aikana hän työsti jatko-opintojaan Kanadassa. Tällä välin Luther-säätiö on muun muassa aloittanut ruotsinkielisen työn ja sille on vihitty kahdeksan uutta pastoria.

– Luther-säätiön perustehtävä on säilynyt samana. Se on luterilaisen seurakuntaverkoston rakentaminen. Tämä alkuperäinen työnäky innostaa ja kantaa minua edelleen.

Tältä syksyltä Pohjola odottaa ”perustyötä seurakuntien ravitsemisessa ja kaitsemisessa”.

– Samalla meidän on kuunneltava, missä kirkollisessa kentässä mennään. Elämmehän nopeatempoista murrosaikaa. Haluamme olla avoimella mielellä kaikkiin niihin suuntiin, joissa rukouksin etsitään luterilaista hengellistä uudistusta Suomessa, hän toteaa.

 
Artikkelibanneri perussanoma