Lidl pahoittelee ristin poistamista pakkauksien kuvituksesta

 

Kuva: Pixabay

MTV uutisoi tiistaina, että kauppaketju Lidlin kreikkalaisten tuotteiden kuvitus on aiheuttanut pienimuotoisen kohun ympäri Eurooppaa. Lidl pahoittelee asiaa ja kuvaa tapahtunutta ”selkeäksi vierheeksi”.

Kyseessä on Eridanous-tuotteet, jotka sisältävät kreikkalaisia elintarvikkeita. Pakkauksien kuviteuksena on käytetty Kreikan Santorinilla sijaitsevaa Anastasis-nimistä kirkkoa. Pakkauksien uusimmissa versioissa kuvaa on kuitenkin muokattu niin, että kirkon katolta on poistettu risti.

–  Olemme todella pahoillamme, jos tuotepakkauksen kuva on loukannut ja haluamme korostaa asiakkaillemme, että kyseessä ei ole mikään tarkoituksellinen kannanotto. Käsittelemme aiheesta tulleen palautteen ja harkitsemme pakkauksen muuttamista seuraavan kerran, kun se uudistetaan, Ison-Britannian Lidlin edustajat kommentoivat asiaa Mirror Online -sivustolle.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

Myös Suomen Lidl on saanut asiaan koskien paljon kysymyksiä ja palautetta. Suomen Lidlin Facebook-sivulla kerrotaan, että Eridanous-tuotteita on myyty Lidleissä ympäri Eurooppaa yli 10 vuotta, ja sinä aikana merkin tuotepakkauksia on muutettu useasti.

– Tämä oli selkeä virhe ja pyydämme anteeksi. Haluamme painottaa, että pakkauksien kuvitus ei ole tietoinen kannanotto ja tulemme muuttamaan Eridanous-pakkauksien kuvitusta, julkaisussa kirjoitetaan.