Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta

Lapualla laulettiin virsimaratonilla virsikirja kannesta kanteen

 

Virsikirjaa ei enää tarvitse pitää mukanaan, sillä virret löytyvät myös kännykän kautta.

Lapuan tuomiokirkossa alkoi perjantaina klo 12 virsimaraton, jossa veisattiin virsikirja kannesta kanteen. Virsikirjan lisäosa jätettiin pois urakasta aikataulusyistä.

Lapuan tuomiokirkossa järjestettiin ensimmäistä kertaa virsimaraton viime viikonloppuna. Hoosiannasta perjantaina puolenpäivän aikaan alkanut maraton päättyi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä virteen 632. Maaseudun tulevaisuuden mukaan osallistujia oli yhteensä 550. Alun perin suunnitelmissa oli laulaa myös virsikirjan lisäosan laulut, mutta ajatuksesta luovuttiin aikataulusyistä.

Maratonin virsien säestyksistä vastasivat vuorollaan kanttorit Paula Pääkkönen, Eliina Somppi ja Kati Koskinen, sekä tuomiorovasti Matti Salomäki ja Kari Rantakari. Kanttori Paula Pääkkönen totesi etukäteen Lapuan seurakunnan verkkosivuilla, että ”maratonissa saa laulaa oikein syrämmen kyllyyrestä.”

IK-opisto Neliöb. 20.11.-3.12. MJa

Virsimaratoniin sai tulla vapaasti laulamaan tai kuuntelemaan virsiä. Ovet olivat avoinna läpi yön. Seurakuntalaisille oli tarjolla kahvia ja pullaa.

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Eliina Somppi kertoi Maaseudun tulevaisuudelle, että virsimaraton oli houkutellut paikalle odotettua enemmän veisaajia. Innokkaimmat kävivät välillä kotona ja palasivat laulamaan. Sompin mukaan kirkossa oli yön hiljaisina tunteina vähintään kymmenen veisaajaa ja aamun tullen väki lisääntyi.