Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Lähetystyön kokonaiskuvan hämärtyminen askarruttaa

 

– Yksittäiset ja itsenäiset seurakunnat aloittavat suorien yhteyksien ja uusien verkostojen kautta omia hankkeitaan ilman kansainvälisiä lähetysjärjestöjä. Tämän suuntauksen vaarana on, että seurakunnissa hämärtyy laajempi kuva maailmanlähetyksen tilanteesta ja haasteista, lähetysjärjestö Latin Linkin kansainvälinen johtaja Marcel Dürst totesi Chosiscassa lähellä Perun pääkaupunkia Limaa järjestetyssä Latin Linkin viisipäiväisessä kenttäkonferenssissa.

Kansainvälinen lähetysjärjestö Latin Link toimii Etelä- ja Väli-Amerikassa 12 eri maassa yli 200 työntekijän voimin. Järjestö on yksi Suomen Vapaakirkon yhteistyökumppaneista. Vapaakirkosta sen työyhteydessä työskentelevät Päivi ja Markus Koivu Perussa.

Kenttäkonferenssissa oli esillä myös menetysteologia, joka lupaa taloudellista hyvinvointia ja kaikkinaista terveyttä — tietysti uskon määrästä riippuen.

KRS Krito 10.-23.6.

Costa Ricassa pitkään työskennellyt Latin Linkin työntekijä Ian Darke kertoi menestysteologian vaikutuksista Väli-Amerikan kirkkojen toimintaan ja maineeseen. Väli-Amerikan maissa laajasti näkyvä, muutamien pastoreiden omistama tv-kanava ja sen näyttävät rahankeruukampanjat ovat kiinnittäneet suuren yleisön ja erityisesti median kiinnostuksen menestysteologian oppeihin ja vaikutuksiin. Muun muassa Guatemalassa sekulaarinen televisiokanava näytti seitsemän ohjelman sarjan, jossa kerrottiin laajasti menestysteologiaa painottavien seurakuntien ja pastoreiden toiminnasta.

– Tv-sarjan ja kyseisten seurakuntien toiminnan vaikutuksesta evankelikaalisten kristittyjen maine on hyvin kielteinen, Darke linjasi.
Darken mukaan menestysteologia on muokannut kadunihmisten mielikuvaa niin voimakkaasti, että tilanteen korjaamiseksi vaaditaan pitkäjänteistä työtä.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024