Ihmisiä ja ilmiöitä: Jari Kekäle: ”Ei se varmaan Jumalalle ole mikään tiedonanto, kun kerromme, että nyt tuntuu tältä” Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Lähetyksen kesäpäivät toteutetaan 12.-13. kesäkuuta Radio Deissä ja verkossa

 

Nautitpa kesäpäivästä laiturilla tai ahkeroit vielä töissä, voit kuunnella Lähetysyhdistys Kylväjän teemapäivää Radio Deissä 12. kesäkuuta. Syvään veteen -tapahtumakokonaisuuteen kuulu myös webinaarit perjantaina ja lauantaina. KUVA: Pixabay.

Heti avauspäivänä perjantaina on mistä valita. Pakolaistyön ilmaiseen webinaariin ehtii vielä ilmoittautua ja monipuolista kuultavaa tarjoaa myös Radio Dein Syvään veteen -teemapäivä.

– Olemme jännän äärellä, kun kesäpäivät tulevatkin studiolta ja radiosta eivätkä kirkosta tai teltasta! Uskon, että yhteys syntyy myös tekniikan välityksellä, ja nyt ei etäisyys tai sää estä mukana oloa!  Jääkaappiin omat virvokkeet valmiiksi ja kahvipannu porisemaan; näillä kesäpäivillä ei tarvitse kuluttaa aikaa ruoka- tai vessajonossa! nauraa Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg.

Kesäpäiviin osallistumisen voi aloittaa helposti napsauttamalla Radio Dei päälle perjantaina 12. kesäkuuta. Kylväjän ja Savonlinnan seurakunnan yhteisessä teemapäivässä kuullaan inspiroivia keskusteluja. Jo heti aamuyhdeksältä suorassa lähetyksessä Hanna Räsänen, Tero Tyni ja Magnus Riska puivat Syvään veteen -teemaa ja iltapäivällä kolmelta Taneli Skyttä ja Spiros Vampoulas avaavat yhtä Kylväjän strategista painopistettä, pakolaistyötä.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Syvään veteen -teemapäivä tarjoaa myös rukiista raamatunopetusta Jukka Norvannolta, Katariina Leskelältä ja Sammeli Juntuselta. Lisäksi päivän mittaan kuullaan Makupaloja Kylväjän työstä. Runsas kesäpäiväkattaus siis tarjolla radiossa jo perjantaina.

Perjantain Turvapaikkaa etsimässä – pakolaistyön syvät vedet -missiologinen webinaari keskittyy nimensä mukaisesti kansainväliseen työhön ja tarjoaa välineitä monikulttuurisuuden kohtaamiseen. Ilmaiseen webinaariin on ilmoittauduttava ennakkoon ja ohjelmaa pääsee seuraamaan sähköpostitse saatavan linkin kautta.

– Odotan erityisellä mielenkiinnolla asiantuntijoiden pohdintaa pakolaisten kohtaamisesta ja auttamistyöhön sekä evankeliumin kertomiseen liittyviä kokemuksia. Haasteet ja kysymykset Euroopan laajuisesti sekä suomalaisen paikallisseurakunnan tasolla, Hanna Lindberg kertoo.

Mitä tarkoittaa kirkkoturva? Entä miten seurakunnissa ja kirkossa otetaan vastaan maahanmuuttajat sekä uudet kristityt? Millaisia mahdollisuuksia pakolaistyössä on? Vieraina studiossa kuullaan muun muassa Kirkkohallituksen asiantuntija Ulla Siirtoa, Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltolaa, Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoista ja Malmin seurakunnan kansainvälisen työn sihteeri Minna-Sisko Mäkistä sekä Kylväjän omia työntekijöitä, joilla on vahva käytännön kokemus pakolaistyöstä.

Webinaarin päätteeksi nähdään pysäyttävä, rohkaiseva ja koskettava elokuva Jesus in Athens.  Webinaaria varten suomeksi tekstitetty elokuva vie katsojan keskelle yhtä maailman historian suurimmista muuttoliikkeistä ja ihmeeseen, joka on syntynyt pakolaisten keskuudessa. Afgaanit kokoontuvat jumalanpalveluksiin, iranilaiset kastavat tuhansia ja pakolaisten keskuudessa perustetaan seurakuntia.

Lauantaina 13. kesäkuuta Lähetyksen kesäpäivät näkyvät Kylväjän kotisivuilla kaikille avoimessa webinaarissa ja monipuolista ohjelmaa on tarjolla aamukymmenestä aina iltakahdeksaan saakka. Vahvan raamattuopetuksen lisäksi sukelletaan lähetystyön syvään päähän ja kuullaan useita lähettejä.

– Kuulemme heiltä myös videotervehdysten kautta, miten poikkeustilanne on koskettanut lähetyskenttien yhteistyötahojamme, Hanna Lindberg avaa.

Eikä kulttuuriakaan ole unohdettu, kun päivään kuuluu valokuvanäyttely sekä savonlinnalaisten kanttoreiden konsertti, joka vie eri aikakausien kirkkomusiikin kautta Olavinlinnan historiaan. Päivä päättyy Pekka Simojoen ja Sami Aspin konserttiin.
Lauantain webinaarissa nähdään myös uunituoreet jaksot lasten omasta Pikku Kylväjästä, jossa on Sanan kylvöä, taidetta ja puhuva papukaijakin.

– Lähetyksen kesäpäivien toteuttaminen myös poikkeusoloissa nähtiin ehdottoman tärkeäksi. Toivon sanoma kuolemankin läpi kulkeneesta Vapahtajasta on nyt entistäkin ajankohtaisempi, Lindberg toteaa.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan missiologiseen webinaariin Turvapaikkaa etsimässä – pakolaistyön syvät vedet.

Tutustu kesäpäivien ohjelmaan klikkaamalla alla näkyvää banneria.

 
Kylvaja artikkelibanneri