Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kysely: Taloustieto halutaan peruskoulun oppiaineeksi – uskonnon opetusta voitaisiin vähentää

 

Kuva: skynesher/iStock

Pörssisäätiön kyselyn mukaan jopa 80% suomalaisista on sitä mieltä, että talouden tulisi olla kaikille pakollinen oppiaine peruskoulussa.

– Kysely osoittaa, että suomalaiset ovat poikkeuksellisen yksimielisiä tarpeesta lisätä koulujen talousopetusta. Ensimmäinen askel voisi olla yhteisten talousopintojen kehittäminen toiselle asteelle nyt, kun oppivelvollisuusikää nostetaan, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kommentoi tutkimustuloksia.

Vastapainoksi uuden oppiaineen lisäämiselle puolet vastaajista vähentäisi uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetusta. Joka neljäs vähentäisi ruotsin ja lähes joka viides kuvataiteen opetusta. Alle viisi prosenttia vähentäisi englannin, äidinkielen, maantiedon, biologian, matematiikan, terveystiedon tai liikunnan opetusta.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Pörssisäätiö on ilmoittanut toivovansa taloutta oppiaineeksi kouluihin.  Aiheesta on vireillä myös kansalaisaloite. Aloitteessa ei oteta kantaa siihen, mitä oppiaineita tulisi vähentää uuden oppiaineen vastapainoksi. Talouselämä kertoo opetushallituksen olevan uuden oppiaineen lisäämistä vastaan, koska talous on jo nyt osa useita eri oppiaineita.

Tietoykkönen Oy toteutti tutkimuksen Pörssisäätiön toimeksiannosta. Tutkimukseen vastasi 1 000 suomalaista. Pörssisäätiön mukaan otos on painotettu vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti iän, sukupuolen, asuinpaikkakunnan tyypin sekä maakunnan mukaan. Kysely toteutettiin toukokuussa 2019.