Kymmenet tuhannet kokoontuivat rukoilemaan Franklin Grahamin johdolla Washingtonissa

 

Kuvakaappaus tapahtuman youtube-videolta.

Lauantaina 26. syyskuuta järjestettyyn rukousmarssiin osallistui kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilta Yhdysvaltoja. Varapresidentti Mike Pence toi tapahtumaan valtiovallan terveiset ja kiitti kristittyjä rukouksesta.

Kymmenet tuhannet ihmiset kokoontuivat lauantaina 26. syyskuuta Washingtonin tunnettujen monumenttien luokse rukousmarssille. Pastori Franklin Grahamin, edesmenneen evankelista Billy Grahamin pojan, järjestämä marssi alkoi Lincolnin muistomerkiltä ja päättyi Capitol-kukkulalle.

Rukousmarssille kokoontuneet ihmiset rukoilivat Yhdysvaltojen puolesta ja pyysivät Jumalaa parantamaan maan. Tapahtuman verkkosivujen mukaan kyse ei ollut protestista tai poliittisesta tapahtumasta. Verkkosivuilla myös pyydettiin, etteivät osallistujat kantaisi mukanaan minkään puolueen tai ehdokkaan tunnuksia.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

The Christian Post -lehti haastatteli evankelista Franklin Grahamia puhelimitse ennen tapahtumaa. Haastattelussa Graham kertoi, että rukoustapahtuman järjestämisen taustalla on muun muassa huoli Yhdysvaltojen jakautuneisuudesta monissa asioissa. Koronapandemia on syventänyt osaltaan jakolinjoja. Monet ihmiset ovat menettäneet työnsä ja yrityksiä on mennyt konkurssiin. Graham totesi myös haastattelussa, että kukaan ei voi ratkaista Yhdysvaltoja saartavaa hengellistä pimeyttä yksin. ”Ei republikaanit, eivätkä demokraatit. Vain Jumala voi”, hän totesi lehden haastattelussa. Hän myös muistutti, että ilman parannuksen tekoa Yhdysvallat ei pääse eteenpäin.

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence osallistui rukoustapahtumaan ja toi rukoilijoille valtiovallan kiitokset. Puheenvuorossaan hän kiitti osallistujia rukouksista Yhdysvaltojen puolesta.