Kati Pirttimaa on uusi Tuomaspappi

 

Pastori Kati Pirttimaa on sekä teologi, että musiikin ammattilainen.
Kuva on rajattu alkuperäisestä pystykuvasta. Kuva: Jani Laukkanen

Tuomasyhteisön hallitus valitsi yksimielisesti yhteisön uudeksi toiminnanjohtajaksi pastori Kati Pirttimaan. Edellinen toiminnanjohtaja Pirjo Kantala jää eläkkeelle tammikuun alussa 2021.

TM, MuM, pastori Kati Pirttimaa Pirttimaa on toiminut jumalanpalveluselämän ja spiritualiteetin asiantuntijana Espoon tuomiokapitulissa sekä kanttorina mm. Kallion seurakunnassa.

Pirttimaa tunnetaan skotlantilaisen Iona-yhteisön rukousten käännöksistä, ja Facebookin Arkiretriitti-ryhmästä sekä hengellisen ohjauksen kehittäjänä. 

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Muusikkona ja pappina toiminut Pirttimaa on lisäksi Helsingin Mikael Agricolan kirkolla toimivan anglikaanisen seurakunnan pappi.  

Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja vaihtuu, koska tehtävää hoitanut Pirjo Kantala jää eläkkeelle 1.1.2021 alkaen. 

Toiminnanjohtajan tehtävää haki yhteensä 19 hakijaa. Rekrytointi hoidettiin monivaiheisena. 

Seitsemän hakijaa valittiin jatkoon ja heiltä pyydettiin kolmen minuutin video aiheella: Miten tekisit Tuomasyhteisöstä entistä vaikuttavamman? 

Yhteensä kuusi hakijaa haastateltiin ja kaksi heistä lähetettiin soveltuvuusarvioon, jonka teki Psycon Oy. 

Hakua vei eteenpäin valintaryhmä, johon kuului hallituksen puheenjohtaja Meri-Anna Hintsala, hallituksen jäsenet Riitta Silvennoinen ja Mari Rauhala sekä vanhimmiston puheenjohtaja Jörgen Erikson

Tuomasyhteisön hallitus valitsi yksimielisesti tehtävään kokonaisvaltaisesti sopivimman hakijan, Kati Pirttimaan.

Tuomasyhteisö on yhtä aikaa vakiintunut jumalanpalvelusyhteisö ja tulevaisuuden seurakunta.   

– Odotan uutta tehtävää innolla. Tuomasyhteisö on yhtä aikaa vakiintunut jumalanpalvelusyhteisö ja tulevaisuuden seurakunta. 

– Yhteisön keskus on messu, jossa iloitsen rikkaasta ja monipuolisesta liturgiasta ja musiikista sekä syvällisistä saarnoista, kertoo ensitunnelmissa Kati Pirttimaa. 

Nykyinen toiminnanjohtaja Pirjo Kantala kertoo jättävänsä tehtävänsä haikein, mutta turvallisin mielin Katille, joka on tuttu pappi ja liturgi ennestään myös Tuomasmessuista – Toivon, että tehtävästä muodostuisi Katille samalla tavalla rakas ja antoisa kuin se on ollut minulle, Pirjo toteaa.

– Toivon, että Tuomasyhteisö voi edelleen kasvaa helsinkiläisten hengellisen etsinnän ja kasvun tukijana. 

– On hienoa saada työpaikakseen kirkko, jossa kokoontuu kaksi minulle merkittävää yhteisöä. Odotan yhteistyötä niin tuomiokirkkoseurakunnan, anglikaanisen seurakunnan kuin Colamessunkin kanssa, jatkaa Pirttimaa.

Uusi toiminnanjohtaja aloittaa 1.12.2020. Hänet siunataan tehtäväänsä ensimmäisenä adventtina 29.11.2020. 

Nykyisen toiminnanjohtaja Pirjo Kantalan lähtösaarna kuullaan 8.11. Tuomasmessussa Helsingin Mikael Agricolan kirkossa.