#KylläKirkoille-tapahtumilla osoitetaan tukea Ylivieskan seurakunnalle

 

”Kirkot ovat paljon enemmän kuin pelkästään kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia”, sanoo koordinaattori Jere Malila.

Kyseessä on tempaus, jolla pyritään saamaan mahdollisimman monta seurakuntaa ja kristillistä toimijaa järjestämään tukitapahtuma Ylivieskan seurakunnalle 24. huhtikuuta 2016 kello 18. Ajatus tapahtuman järjestämisestä syntyi Ylivieskan kirkon palon jälkimainingeissa.

Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut yksitoista seurakuntaa. Järjestettävien tilaisuuksien sisällön skaala on laaja: on rukoushetkeä, tuomasmessua, hengellistä konserttia ja pyöräretkeä kirkkoon.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Uskon, että tapahtumissa kaikuu yhteisöllisyyden ja elämän sanoma. Juttelin Ylivieskan kirkkoherran Timo Määtän kanssa taannoin puhelimessa, ja yhteinen rukouksemme oli, että tämäkin ikävä Ylivieskan tapahtuma kääntyisi vielä loppujen lopuksi ajansaatossa kokonaisvaikutukseltaan positiiviseksi, #KylläKirkoille-koordinaattori Jere Malila sanoo.

Mihin tapahtumilla sitten pyritään? Jere Malilan mukaan tapahtumassa on kaksi tuolokulmaa.

– Toisaalta siinä on yhteisöllinen, henkinen puoli jossa tukea osoitetaan sillä, että ihmiset oikeasti haluavat lähteä järjestämään näitä tapahtumia ympäri suomen. Se ei ole mitenkään itsestään selvää, Malila toteaa.

– Toinen tulokulma on sitten puhtaan taloudellinen. Kampanjamme ei edellytä rahankeräyksen tai kolehdin järjestämistä eikä se ole missään nimessä kampanjan pääpointti mutta monet seurakunnat haluavat sellaisen järjestää. Se on mielestäni kaunis teko, hän jatkaa.

Jere Malila muistuttaa, että olennaista ei ole, onko järjestettävä tapahtuma iso vai pieni. Olennaista on osoittaa laajaa tukea Ylivieskan seurakunnalle.

Lisätietoja tapahtuman kotisivuilta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet

,