Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Herran käytössä rauhaa turvaamassa

 

Auttamisen halu ja Jumalan johdatus veivät Miika Korvan Libanoniin – rauhan ja turvallisuuden puolesta.

Ylitorniolta kotoisin oleva 23-vuotias Miika Korva on viettämässä lomaviikkoa Suomessa, johon kuuluu sukulaisten ja ystävien näkemistä sekä kuulumisten vaihtamista. Suurimmilta osin lomailu kuluu kuitenkin ajanviettoon kihlatun Lumin kanssa ennen kuin Miikan on jälleen kerran suunnattava kohti Lähi-itää. 

– Kaikki alkoi 13-vuotiaana, kun päädyin keskustelemaan yhden seurakunnasta tutun kaverin kanssa, Miika kertoo. Hänen kaverinsa oli ollut silloin kouluttautumassa kansainvälisiin valmiusjoukkoihin Säkylässa, tarkoituksenaan lähteä Kosovoon valmiusjoukkoihin.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Tuosta keskustelusta tuli minulle sellainen ensimmäinen kipinä, että se voisi olla minunkin paikkani.

Nyt Miika on jo toista kertaa palveluksessa ulkomailla. Palo uudelleen lähtemiseen saa alkunsa auttamisen halusta. Miika kertoo, että hän on jo lapsena oppinut lähimmäisenrakkauden ja muiden auttamisen merkityksen.

– Koen rauhanturvaajana olemisen hommana, jossa voin itse olla mukana toteuttamassa jotain suurempaa auttamisen työtä.

Kristityn turva

Vaikka lähimmäisen auttaminen ja suojeleminen onkin Miikan rauhanturvaajana olemisen perussyitä, on kristittynä joskus vaikea perustella omaa työtään.

– Eihän kristillisestä etiikasta tarkasteltuna tappaminen ole koskaan oikein, mutta entä jos esimerkiksi yhden hengen ottamisella voidaan pelastaa satojen ihmisten henget? Miika pohtii. Näitä vaikeita kysymyksiä hän on usein joutunut käymään läpi Libanonissa.

Turvattomassa maassa asuessa kristinusko nousee kuitenkin tärkeään asemaan.

– Kristittyinä voimme sanoa niille, joita pelottaa maailman tilanne, että kyllä Isä pitää huolen ja Jeesus tulee takaisin. Jos täältä tulee ennenaikaisesti lähtö syystä tai toisesta, niin voimme aina turvautua jälleennäkemisen toivoon. On tärkeää muistaa, että hyvä vielä jonain päivänä voittaa, ja sitä viestiä meidän pitää viedä eteenpäin, Miika rohkaisee.

Teksti Joakim Keuru

Kuva Puolustusvoimat

Tämä juttu on tiivistelmä. Lue koko juttu osoitteessa nuotta.com!