”Kun minua hakattiin, tunsin Jumalan voiman suurimpana ”, Ram paljastaa, kuinka kesti väkivaltaisen vainon keskellä

 
Kuva on Ramin kotona olevasta kaupasta. Narun varassa roikkuu erilaisia myyntituotteita, pienissä värikkäissä pusseissa. Lattialla näkyy pahvilaatikoita.

Ramin kauppa.

Sairauden myötä Ram* ja hänen perheensä löysivät ilon Kristuksessa. Kiitollisena Jumalalle Ram perusti seurakunnan. Pian tämän jälkeen Ram kuitenkin joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi.

Lähdimme kaupungista ja matkustimme maaseudulle hiljaiseen, rauhalliseen kylään tapaamaan Ramia. Eksyttyämme ensin matkalla saavuimme lopulta siniseksi maalatun talon luo. Ram seisoi ulkona meitä vastassa. Saimme tervetuliaisjuomaksi luonnonmukaista kookosvettä. Ram kertoi, että kookokset oli juuri poimittu puusta erityisesti meidän vierailuamme ajatellen. Ram on perheen vanhin poika. Hän on naimaton ja kantaa suurta vastuuta perheestään ja kirkosta.

Ram löysi Kristuksen sairastuttuaan ja maatessaan kuolinvuoteella. Lääkärit olivat menettäneet kaiken toivonsa hänen selviämisestään, eikä parantavaa hoitoa ollut. Ram kävi temppeleissä, lääkäreillä ja jumalan miehiksi julistautuneiden luona, ja kokeili kaikkia mahdollisia hoitoja, mutta hänen tilansa vain huononi. Ollessaan heikoimmillaan hän tapasi sattumalta sairaalassa pastorin. Tämä pastori kertoi Ramille Kristuksesta ja rukoili hänen puolestaan. Ram oli kiinnostunut kuulemaan lisää Kristuksesta, joten hän piti jatkuvasti yhteyttä pastoriin, kävi kirkossa ja luki Raamattua. Lopulta Ram otti Kristuksen vastaan.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Vähitellen Ram huomasi tervehtyvänsä ja tiesi varmasti, että se oli Kristuksen työtä. Paluuta entiseen ei enää ollut, vaan Ram kasvoi Kristuksessa ja omisti elämänsä Jumalan palvelemiseen. Ramin vanhemmat eivät ilahtuneet, kun poika hylkäsi esi-isiensä uskonnon ja alkoi seurata vierasta Jumalaa. Ram kertoo: ”Kun löysin Kristuksen ollessani hauras, löysin voimani. Kuten Paavali sanoo: ”Heikkona iloitsen Kristuksessa.” Vanhempani pettyivät minuun, koska otin Kristuksen vastaan. He yrittivät saada minut hylkäämään Jeesuksen vieraana Jumalana ja palaamaan vanhaan uskontooni, mutta paluu ei ollut minulle vaihtoehto. Vaikka asuimme samassa talossa, elimme omaa elämäämme ja olimme vain rajoitetusti tekemisissä keskenämme.

Kun löysin Kristuksen ollessani hauras, löysin voimani.

RAM

Ram todistaa: ”Rukoukseni oli, että perheeni tulisi tuntemaan Jumalan. Kun äidilläni oli munuaissairaus ja hänen tilansa huononi, rukoilin joka yö hänen sänkynsä vierellä luullen, ettei kukaan huomaa. Yllätyksekseni kaikki perheeni jäsenet kuitenkin tiesivät, että rukoilin salaa yöllä. Jumala teki ihmeen ja paransi äitini täysin terveeksi. Se oli perheelleni käännekohta; he kaikki ottivat vastaan Kristuksen.”

Kuvassa näkyy Ramin pää ja hartiat. Hänellä on mustat hiukset ja viikset. Silmät ja nenä on tehty epäselviksi, jottei häntä voida tunnistaa kuvasta. Yllään hänellä on vaalea kauluspaita.
Ram löysi Kristuksen kuolinvuoteellaan.

Hengellinen ilo ja Jumalan voima pyyhkivät pois vihan ja muistot vainon hetkistä

Ram perusti seurakunnan läheiseen kylään ja matkusti perheineen joka viikko palvelemaan sitä. Monet tulivat siunatuiksi, ottivat vastaan Kristuksen ja liittyivät Ramin kirkkoon. Paikallisissa tämä herätti raivoa, ja he alkoivat häiritä Ramia ja hänen seurakuntalaisiaan aina kun nämä kokoontuivat rukoilemaan. Eräänä päivänä ääriuskonnollisten avustamat kyläläiset tekivät Ramille väärän hälytyksen väittäen, että kirkkoon ollaan hyökkäämässä. Kun Ram saapui paikalle, ääriuskonnolliset ja kyläläiset alkoivat syyttää ja hakata häntä armottomasti. Samanaikaisesti hyökkääjät tärvelivät kirkkoa. Tullessaan paikalle Ramin vanhemmat näkivät poikansa veren peittämänä ja koko keho ruhjeilla. Hänet kiidätettiin sairaalaan saamaan apua. Hyökkääjiä vastaan nostettiin syyte, mutta se ei johtanut mihinkään toimenpiteisiin. Sen sijaan kirkko suljettiin.

Kulmiaan kurtistaen Ram kertoo: ”Olin shokissa siitä, mitä minulle oli tapahtunut. En kyennyt käsittämään tilannetta ja ihmettelin, mitä tapahtuu. Perheeni järkyttyi nähdessään minut ja oli jättämäisillään Kristuksen. Aistin heidän pelkonsa ja vakuutin heille, että uskoni Jumalaan on luja ja horjumaton. Vaikka tuona hetkenä olin varma, minun oli saatava voimani takaisin näyttääkseni perheelleni, että uskoni on luja.”

”Kun mieleeni tulivat Paavalin sanat, minulle tuli parempi olo. Sain jopa hengellistä iloa keskellä niitä kauheuksia, jotka tapahtuivat minulle. Kun minua hakattiin, tunsin Jumalan voiman vahvimmin. Suljettu kirkko on kuin oka lihassani ja muistuttaa, että pysyisin riippuvaisena Jumalasta. Hänen voimansa tulee täydeksi heikkoudessa”, Ram todistaa.

Kristuksen voima tulee täydeksi Open Doorsin työkumppaneiden avun kautta

Ramin ja hänen perheensä elinolosuhteita vaikeutti vakavasti se, ettei heillä ollut tuloja. Ramin kirkolta saamat avustukset loppuivat, kun kirkko suljettiin eikä kolehteja enää kerätty. Kaikki säästöt olivat huvenneet Ramin hoitoihin, ja työn löytäminen pandemia-aikana oli mahdotonta. Perusteellisen pohdinnan jälkeen Ram yritti myydä kookoksia, mutta tulot riittivät elämiseen vain kädestä suuhun.

Kun Open Doorsin työtoverit tapasivat Ramin ja näkivät hänen epätoivoisen tilanteensa, he tukivat häntä päivittäistavarakaupan perustamisessa. Ram avasi kaupan kotitalossaan ja möi siellä perustarvikkeita ja -materiaaleja. Kaupasta saadut tulot riittivät perheen ravintoon ja muihin tarpeisiin. Open Doorsin työtoverit vahvistivat ja rohkaisivat Ramia ja hänen perhettään myös rukousten ja seminaarien kautta.

Ram kertoo: ”Olin todella vaikuttunut saadessani teiltä tukea. Minulla ei ollut työtä eikä tuloja, joten olin ihan pohjalla. En nähnyt tietä ulos. Olin tuhoutunut ja rikki. Oletin pettäneeni Kristuksen niin, että Hän oli kääntänyt kasvonsa pois minusta. Mutta Jumala teki tyhjiksi kaikki väärinkäsitykseni ja osoitti valtasuuruutensa teidän apunne ja rohkaisunne kautta. Voin varmana sanoa, että kun olen heikko, olen vahva. Kristuksen voima on tullut täydeksi elämässäni.”

Ram ansaitsee elannon perheelleen kaupastaan, ja todistaa Jeesuksesta paikallisille, kun nämä kokoontuvat kaupan eteen tai tulevat ostoksille. Myös Ramin äiti auttaa kaupan pyörittämisessä. Kaiken keskellä Ram pitää jatkuvasti yhteyttä kirkkonsa uskoviin, jotteivät he luisuisi pois uskostaan. Hän valmistautuu elvyttämään kirkkonsa toiminnan uudelleen ja hakee parhaillaan siihen tarvittavia lupia.

Kuvassa on Ram ja hänen äitinsä. He seisovat talon edustalla, jonka siniseksi maalatun seinän keskellä on luukku Ramin kauppaan. Heidän kasvonsa on tehty epäselviksi, jottei heitä voi tunnistaa kuvasta.
Ram ja hänen äitinsä kaupan edessä.

Rukoile Ramin ja hänen perheensä puolesta. He ovat palavia ja innokkaita käynnistämään kirkon toiminnan ja jatkamaan palvelutyötään tavoittamattomien keskuudessa. Monia kirkkoja on suljettu. Kristityt johtajat ja pastorit ovat masentuneita, ja heillä on vain rajatusti varoja seurakuntiensa ylläpitämiseksi. Rukoilethan lannistuneiden ja masentuneiden kristittyjen puolesta. Rukoile, että samoin kuin Ram löysi voiman heikkoudessaan, moni muukin voisi todistaa, että heikkoina me olemme vahvoja.

*Nimi on muutettu

Katso video

Lue lisää vainottujen kristittyjen tilanteesta.

 
Open Doors tilaa ilmaislehti punainen

Aiheet