Kristuksen hautakammion remontti valmistui

 

(kuva: wikipedia.org)

Jeesuksen oletetulla hautapaikalla on monta isäntää.

Jeesuksen hautakammiona pidetyn paikan restaurointi on valmistunut. Jerusalemin vanhassa kaupungissa Pyhän haudan kirkossa sijaitseva kammio suljettiin romahdusvaaran vuoksi vuonna 2015, ja sen entisöinti alkoi kesäkuussa 2016.

Hautaluolaa olivat haurastuttaneet jatkuva hengitysilmasta johtuva kosteus ja kynttilöiden lämpöpaine. Paikalla käy satoja tuhansia pyhiinvaeltajia vuosittain. Nyt hautaluolaa pidetään rakennusteknisesti turvallisena ensi kertaa 200 vuoteen, kertoo christiantoday.com.
– Ilman tätä väliintuloa olisi hyvin suuri riski, että paikka olisi romahtanut, toteaa Bonnie Burnham maailman monumenttirahastosta, joka rahoitti yli 25 prosenttia neljän miljoonan dollarin hankkeesta. Entisöintirahastoa kartuttivat myös muun muassa Jordanian kuningas Abdullah II ja palestiinalaishallinnon presidentti Mahmoud Abbas.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Nykyään Jeesuksen hautapaikkaa hallinnoivat yhdessä armenialaiset, kreikkalaiset ortodoksit ja katoliset, jotka viettävät tänä vuonna pääsiäistä poikkeuksellisesti yhtä aikaa.

Jeesus ei tunnetusti enää itse ole haudassaan. Hän viihtyi luolassa aikanaan vain noin kolme päivää.

 

Aiheet