Kristityn perheen arkea tosi-tv-ohjelmassa

 

Kalaniemen perheessä erityisesti lapset tottuivat kameramiehen ja ohjaajan läsnäoloon nopeasti. Kuva: MTV

Helluntaiseurakuntaan kuuluvat Ville ja Elise Kalaniemi sekä heidän lapsensa avasivat viime kesänä kotinsa ovet tv-kameroille. Ava-kanavan Erilaiset perheet -sarjan ohjelmassa kurkistetaan tänä iltana kristittyjen arkeen. Ohjelman nimestä huolimatta Kalaniemet kokevat olevansa ihan tavallinen perhe.

– Onko perinteinen ydinperheen malli jo näin erikoinen Suomessa? Ville Kalaniemi kysyy.

Kotkalainen Kalaniemen perhe on mukana AVA-televisiokanavan Erilaiset perheet -ohjelmassa tänä iltana.

Perheen isä Ville työskentelee Kotkan helluntaiseurakunnan pastorina. Ohjelman nimi huvittaa häntä hieman.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Onko perinteinen ydinperheen malli jo näin erikoinen Suomessa? Kalaniemi kuvaa tuntojaan ja toteaa heidän perheensä olevan ohjelman tavallisimmasta päästä.

Ville ja Elise sekä heidän kolme lastaan Minea, 7, Lumina, 5, ja Nuun, 2, päätyivät tosi-tv-ohjelmaan Elisen nähtyä ohjelman mainoksen.

Vajaan viikon päästä kuvaaja ja ohjaaja astuivat jo ensimmäistä kertaa Kalaniemien kotiin. Kaikkiaan jaksoa kuvattiin kesällä kuusi päivää. Kamerat saattoivat olla päällä ja ohjaaja sängyn vieressä päivystämässä, kun Ville avasi aamulla silmänsä.

– Totta kai mietin, uskallanko avautua, mitä kaverit ja seurakuntalaiset ajattelevat, onko meillä luurankoja kaapissa, Ville Kalaniemi kertoo.

– Elise ja minä olemme molemmat seikkailijaluonteita eikä meillä juuri ole sosiaalisia pelkoja, Ville kertoo tosi-tv-kokemuksesta.

Pariskunnassa on myös annos evankelistaa. Ohjelma oli heille Villen sanoin ”yksi tie, joka rukousten myötä aukesi”.

– Koemme ohjelman mahdollisuutena tuoda esiin yhtä tapaa olla perhe, joka on meille antoisa ja siunattu. Usko tuo elämään pysyvää onnellisuutta. Arki on samanlaista kuin muissakin perheissä, mutta ohjelmassa varmaan näkyy se, että elämme uskoa vahvasti todeksi, Ville Kalaniemi arvelee.

Erilaiset perheet MTV:n AVA-kanavalla to 11.12. klo 21 sekä Katsomo.fi:ssä.