Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristinusko on osa amerikkalaisuutta, mutta ei Yhdysvaltoja

 

LifeWay Researchin mukaan God Bless America on monille enemmän kuin vain laulu.

Tutkimusten mukaan amerikkalaiset pitävät kristinuskoa tärkeänä osana identiteettiään.

Public Religion Research Instituten tekemä tutkimus paljastaa, että Yhdysvallat ei amerikkalaisten mielestä ole enää kristitty valtio, vaikka se melkein 50 prosentin mukaan on joskus ollut.

Siitä huolimatta 69 prosenttia amerikkalaisista pitää uskoa Jumalaan tärkeänä osana amerikkalaista identiteettiä. Yllätys ei ole, että tätä mieltä olleista suurin osa on iäkkäitä ihmisiä, kun taas nuorista aikuisista samoin vastasi harvempi.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Yli puolet amerikkalaisista uskoo kuitenkin, että Yhdysvalloilla on erityinen suhde Jumalaan, selviää LifeWay Researchin kyselystä.

“God Bless America on monille enemmän kuin laulu tai rukous. Se on usko siihen, että Jumala on siunannut Amerikkaa enemmän, kuin mikä on tyypillistä muissa valtioissa läpi historian. Olen varma, että tämä herättäisi monia teologisia keskusteluja”, tuloksia selittää LifeWay Researchin toiminnanjohtaja Ed Stetzer.

 

Lähde: Christian Today

Kuva: Neil Bird /flickr.com

 

Aiheet

,