”Kristofobia” otsikoissa Yhdysvalloissa

 

Islam-taustainen ateisti-feministi haastaa muslimimaita huolehtimaan kristittyjen ihmisoikeuksista samalla innolla kuin länsimaat muslimien oikeuksista.

Kristittyjä murhataan muslimimaissa uskonsa vuoksi, Newsweek (13.2.) uutisoi toissa viikolla. Artikkelissa ilmiötä kuvataan termillä kristofobia, jolla kirjoittaja Ayaan Hirsi Ali käy vuoropuhelua islamofobia-käsitteen kanssa.

Hirsi Alin mukaan islamofoobikoksi eli muslimien vihaajaksi leimautumisen pelko estää länsimaisia toimittajia ja johtohahmoja kritisoimasta islamia silloinkin, kun aihetta olisi.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Väkivalta lisääntynyt

”Viime vuosina kristittyjen vähemmistöjen väkivaltaisesta alistamisesta on tullut muslimienemmistöisissä valtioissa normi”, Hirsi Ali kirjoittaa. Vuosina 2003-2010 kristittyihin kohdistuneiden terrori-iskujen määrä Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa nousi yli 300 prosenttia. Artikkelissa kerrotaan esimerkkitapauksia eri puolilta maailmaa Nigeriasta Indonesiaan.

Hirsi Alin mukaan kyseessä ei ole suunnitelmallinen sota, vaan kristinuskon vastainen ilmapiiri synnyttää spontaaneja väkivallantekoja. Hän vaatii länsimaisia vallanpitäjiä suojelemaan kristittyjä samalla tavalla kuin se suojelee muslimivähemmistöjä. Länsimaat voisivat painostaa muslimimaita suitsimaan ääriliikkeitä esimerkiksi kauppasopimusten avulla.

Hirsi Ali on muslimitaustainen ateisti ja feministi, joka tunnetaan muun muassa musliminaisten asemaa käsittelevästä kirjastaan Neitsythäkki. Radikaalit islamistit ovat monesti uhanneet Hirsi Alin henkeä hänen kirjoitustensa vuoksi.