Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Paluuta tekevän Heurekan Jari Levy paloi loppuun

 

– Tein 12-vuotiaasta lähtien helluntaiseurakunnan musiikkihommia. Paloin loppuun, Heureka-yhtyeen Jari Levy kertoo tämän viikon Sanassa.

– Sanoin reilu parikymppisenä, etten enää jaksa. Irtisanouduttuani selkään taputtaminen loppui. Olin saanut oman arvoni ja arvostukseni vain sen kautta, mitä tein. Siitä tuli vähän katkera mieli – enkö kelpaa rivijamppana, Jari Levy muistelee toimittaja Janne Villan tekemässä haastattelussa.

Musiikkikasvatukseen ja pianon vapaan säestyksen opettamiseen erikoistunut Oulun yliopiston opettaja on löytänyt sittemmin paikkansa Exit-yhtyeestä. Hän liputtaa nyt arjessa näkyvän lähimmäisenrakkauden puolesta.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Arjessa rinnalla oleminen on tärkeintä lähetystyötä. Jokaisen kristityksi itsensä tituleeraavan usko voisi näkyä aitona välittämisenä. Käännyttämisen olen kokenut vieraaksi. Uskoon käännyttäminen on Jumalan työtä. Ensimmäisenä ei kannata tarjota Raamatulla päähän lyömistä tai jotain hengellistä jippoa.

Helluntailaisen gospelmusiikin legenda Heureka tekee paluun lavoille Iso Soitto -festivaaleilla 25.7. Yhtyeen ensilevystä ilmestyy cd.