Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Kristillinen Facebook” kerää käyttäjiä

 

Facegloriasta uutisoidaan synnittömänä Facebookina. Kuvakaappaus palvelun etusivulta.

Brasiliassa kehitetty Facegloria kilpailee Facebookia vastaan kristillisillä arvoilla.

Brasiliassa julkaistiin kesäkuussa Facegloria-niminen sovellus, jonka toimintaidea on sama kuin Facebookilla. Ero on siinä, että Facegloria pohjautuu kristillisille arvoille, joten siellä on kielletty muun muassa kiroileminen sekä väkivaltaisen tai eroottisen materiaalin julkaiseminen.

Facebookista tuttu tykkää-painike on korvattu amen-painikkella, jolla käyttäjä voi ilmaista olevansa samaa mieltä päivityksen tehneen henkilön kanssa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Palvelulla on jo yli 100 000 käyttäjää, vaikka on se on ollut toiminnassa vasta reilun kuukauden. Palvelusta on tarkoitus tulla globaali ilmiö, joskin tällä hetkellä se on tarjolla ainoastaan portugalin kielellä. Tarkoitus on kuitenkin laajentua ja tarjota palvelu esimerkiksi englannin kielellä.

Facegloria on suunnattu kristityille, vaikka kuka tahansa voikin kirjautua sen käyttäjäksi. Palvelun tavoitteena on, että ihmiset voivat puhua vapaasti Jumalasta, Hänen rakkaudestaan ja levittää Hänen sanaansa.

Lähde: BBC, Yle, Mbnet