Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristinusko herää Boko Haramissa

 

Boko Haram terrorijärjestö on hedelmällistä maata kristinuskolle. Nigeriassa monet ovat löytäneet Jumalan, osa kovaan hintaan.

Christian Aid Mission -lähetysjärjestö on vuonna 1975 perustettu voittoa tavoittelematon järjestö, joka tukee paikallisia lähetyssaarnaajia yli sadassa valtiossa. Nigeriassa järjestöön kuuluvat saarnaajat julistavat Jumalan sanaa pelottomasti myös Boko Haram -terrorijärjestön jäsenille – hyvin tuloksin.

Kristinuskoon kääntyneet entiset Boko Haram -taistelijat on lähetetty kauas terroristijärjestön hallussaan pitämiltä alueilta turvallisiin paikkoihin. “He ovat erittäin kiinnostuneita oppimaan enemmän Raamatusta”, kääntyneiden intoa kuvaa Christian Aid Missionin Afrikantyön johtaja Amie Cotton.

KRS Krito 10.-23.6.

Kristinuskoon kääntymisellä on ollut myös hintansa. Eräs entinen taistelija sai Boko Haramilta videon, jossa hänen vaimonsa ja lapsensa murhataan verisesti. Cotton kertoo, että vaikka kyseisen miehen elämä on erittäin vaikeaa tämän takia, hän on iloinen löydettyään Jumalan. “Ja kaikesta huolimatta Jumala on nytkin pelastanut ihmishenkiä”, Cotton lisää, “tämä mies olisi tappanut monia, ellei olisi löytänyt Jumalaa.”

 

Lähde: Christian Today

Kuva: Petras Gagilas /flickr.com