Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Boko Haramin sieppaamat koulutytöt pääosin kristittyjä

 

Ääri-islamistisen terroristijärjestön Boko Haramin asemiehet sieppasivat yli kaksisataa koulutyttöä Nigerian Chibokissa huhtikuun puolessa välissä. Nigerialainen kristillinen järjestö The Northern States Christian Elders Forum (NOSCEF) julkaisi nimilistan 180 siepatusta tytöstä 4. toukokuuta. Nimien perusteella 163 tyttöä on kristittyjä ja 15 muslimia.

Chibok on kristitty-enemmistöinen kaupunki Bornon osavaltiossa, Koillis-Nigeriassa. Muuten Borno on sunnimuslimien vahvaa aluetta ja Sharia-laki on voimassa koko osavaltiossa. Boko Haramin keskus on Bornon pääkaupungissa Maidugurissa. Järjestön tavoitteena on saattaa sharia-laki voimaan koko maassa ja vastustaa länsimaalaisuutta.

”Se, että Boko Haram on tarkasti valinnut kristittyjä oppilaita myytäväksi orjiksi ja pakkoavioliittoihin havainnollistaa jälleen kerran ryhmän rajatonta pahuuden repertuaaria ja tahtoa päästää tuo paha valloilleen, kun se tavoittelee Sharia-lain hallitsemaa islamilaista valtiota”, kristillisen ihmisoikeusjärjestön International Christian Concern aluejohtaja William Stark sanoo tiedotteessaan.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie