Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kristillistaustainen kirjailija ammuttiin Jordaniassa

 

Arviot kristittyjen määrästä Jordaniassa vaihtelevat kahden ja neljän prosentin välillä. Suurin osa Jordanian kristityistä kuuluu kreikkalaisortodoksiseen kirkkoon, Kuvassa Ammanissa sijaitseva kirkko. Kuva Sari Savela.

Tunnettu jordanialainen kirjailija Nahed Hattar ammuttiin Ammanissa, Jordanian pääkaupungissa, kun hän oli saapumassa oikeustalolle kuultavaksi.

Jordanialainen kirjailija ja poliittinen vaikuttaja Nahed Hattar, 56, ammuttiin kuoliaaksi oikeustalon edessä Ammanissa. Hän oli saapumassa oikeustaloon vastaamaan syytteisiin islamia pilkkaavan pilakuvan  jakamisen vuoksi.

Todistajien ja poliisin mukaan Hattar oli juuri nousemassa oikeustalon portaita, kun yksinään toiminut asemies ampui häntä useita kertoja lähietäisyydeltä päähän.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kristitystä suvusta kotoisin oleva Nahed Hattar oli pidätetty aiemmin elokuussa, koska hän oli jakanut Facebookissa pilakuvan, jonka katsottiin loukkaavan islamia. Pilakuvan piirtäjästä ei ole tietoa.

Hattar poisti pilakuvan pian tapahtumasarjan jälkeen. Samalla hän selitti kuvan irvaavan terroristeja ja heidän käsitystään jumalasta ja taivaasta. Kuva ei Hattarin mukaan loukannut jumalan jumalisuutta millään tavoin.

Nahed Hattarin ampuja pidätettiin heti ampumisen jälkeen. Jordanian hallitus on tuominnut teon, mutta Hattarin kannattajat syyttävät hallitusta vihamielisen ilmapiirin luomisesta kirjailijan ympärille.

Aiheesta uutisoi ensin Sana-lehti.