Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vuoden 2016 Ekumeeninen teko -tunnustus Studium Catholicumille

 

Ekumeeninen teko –palkitseminen tapahtui eilen 10.10. Kuopiossa. Studium Catholicumista mukana oli mm. veli Gabriel (toinen vas.), joka on tässä Teemu Sipon, Mari-Anna Pöntisen sekä Kari Mäkisen (oik.) seurassa. Kuva: Veijo Koivula

Helsingin Ritarikadulla sijaitseva katolinen kulttuurikeskus, Studium Catholicum, on palkittu Kuopion tuomiokirkossa.

Tunnustuksen antoi Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN), jonka puheenjohtajana toimii arkkipiispa Kari Mäkinen.
Perusteluissa todettiin, että Studium Catholicum on ekumenian hengessä järjestänyt lukuisia seminaareja, esitelmätilaisuuksia, tapahtumia ja rukoushetkiä.
Studium Catholicum tarjoaa mahdollisuuden pohtia kristinuskoon liittyviä kysymyksiä ja syventää omaa uskonelämää. Studiumiin ovat tervetulleita kaikki sen tarjonnasta kiinnostuneet, kirkko- ja uskontokunnasta riippumatta.
Luentosalissa järjestetään katolista teologiaa, kirkkohistoriaa, ekumeniaa, kristinuskoa, juutalaisuutta ja taidetta käsitteleviä luentoja.
Vuodesta 2008 lähtien Studium Catholicumin kappelissa on järjestetty säännöllisesti torstaiaamuisin ekumeenisia rukoushetkiä, joihin osallistuu eri kirkkokuntiin kuuluvia ja muitakin.
Eri kirkkoihin kuuluvien kristittyjen säännöllinen yhteinen kokoontuminen toteuttaa Kristuksen ylimmäispapillisen rukouksen ja ekumeenisen liikkeen keskeistä tehtävää. Palvelualttius ja kohtaaminen todistavat evankeliumista ja kristittyjen yhteisestä kutsumuksesta.
Studium Catholicumin perustivat Ranskasta tulleet dominikaanit vuonna 1949.
Ekumeeninen teko –tunnustus annettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.
SEN haluaa nostaa sen kautta esiin ekumeenisen aloitteen tai toimintamuodon, joka vahvistaa ekumeenista asennetta ja vie eteenpäin pyrkimystä Kristuksen kirkon näkyvään ykseyteen.