Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Konsertti ihmiskaupan uhrien hyväksi

 

Jukka Leppilampi sanoo olevansa etuoikeutettu saadessaan olla mukana auttamassa ihmiskaupan uhreja. Kuva Hannu Jukola.

Aleksanterin kirkossa järjestetään ihmiskaupan vastainen konsertti lauantaina 15. lokakuuta kello 17. Esiintyjinä ovat Jukka ja Tove Leppilampi sekä Marzi Nyman, Ida Bois Duo sekä Peter Joukainen Band.

Toivoa orjuutetuille -konsertin tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja kerätä varoja ihmiskaupan vastaiselle työlle. Idean taustalla on Tampereen seurakuntien nuorisomuusikko Peter Joukainen. Ajatus hyväntekeväisyyskonsertista syntyi, kun Joukainen tutustui Vapauta Uhri -yhdistyksen toiminnanjohtaja Pia Rendicin kirjaan Ihmiskaupan kasvot.

– Ihmiskauppa on huume- ja asebisneksen jälkeen tuottoisin rikollisuuden muoto, ja uhreja arvellaan olevan noin 27 miljoonaa. Arviolta puolet heistä on lapsia, ja ihmiskaupan suurin työllistäjä on seksiteollisuus. Silti aiheesta puhutaan tosi vähän, Joukainen ihmettelee.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Myös konsertissa esiintyvä Jukka Leppilampi näkee tärkeäksi, että asiasta puhutaan.

– Olennaisinta on, että asia on esillä. Ja että toimitaan. Siksi rukoilen konsertin puolesta, ja sen työn ja prosessin, minkä tukemiseksi konsertti järjestetään. Tämä konsertti ei ole ”poliittinen kannanotto”, se on hyvän tekemistä, sanoo Leppilampi.

– Ilmiöön aletaan vihdoin heräämään; ihmiskauppa on todellista ja sitä on Suomessakin, sanoo indie-artisti Ida Bois.

Joukainen tahtoo tarjota toivon näkökulman; on tärkeää, ettei lamaannuta, vaan tehdään asialle jotakin.

Konsertti on ilmainen. Myytyjen 15 euron ohjelmien tuotto ohjataan ihmiskaupan vastaiseen työhön. Apu viedään perille Vapauta Uhri -yhdistyksen kautta sekä lapsiuhreja auttavien Love146- ja SHE Rescue Home -järjestöjen kautta.

Konsertin järjestäjinä Tampereen seurakunnat ja Vapauta Uhri ry.

 

Aiheet