Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Kristillisessä yliopistossa kouluampuminen – seitsemän kuoli

 

Seitsemän ihmistä on ammuttu kuoliaaksi kristillisessä Oikos-yliopistossa Kaliforniassa. Ampujaksi on todettu 43-vuotias korealaistaustainen mies nimeltä One Goh. Ampuja on tiettävästi koulun entinen opiskelija. Koulun perustaja pastori Kim, muisteli miehen opiskelleen hoitoalaa.

– Kuulin noin 30 laukausta, paikalla ollut pastori Kim kommentoi Oakland Tribunessa.

Ammuskelu tapahtui maanantai-iltana Suomen aikaa Oikos-yliopistossa Oaklandissa, San Franciscon lähistöllä. Ammuskelu sai aikaan paniikin koulurakennuksessa, ja ihmiset lukkiutuivat luokkahuoneisiin. Rakennuksessa oli poliisin mukaan noin 35 ihmistä.

Mies ampui ensimmäistä uhriaan lähietäisyydeltä rintaan ja toista päähän. Sen jälkeen hän tulitti useita kertoja ympärilleen, silminnäkijät kertovat. Haavoittuneiden tilan on kerrottu olevan vakaa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kalifornian kuvernööri Jerry Brown kommentoi ampumista järkyttävänä ja surullisena tekona.

– Ajatuksemme ja rukouksemme ovat uhrien, heidän omaistensa ja ystäviensä ja yhteisön luona, joka on joutunut tällaisen järjettömän väkivallan teon kohteeksi, Brown sanoi.

Kristillisen Oikos-yliopiston oppilaat ovat sekä valtaväestön että korealaisyhteisön jäseniä. Kaikkiaan oppilaita on vajaat sata. Koulussa voi hoitoalan lisäksi opiskella teologian ja musiikin alaa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie