Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kristillinen nuortenlehti jokaiselle Suomen 9-luokkalaiselle

 

Nuotta jaetaan aikakauslehtipäivässä 11.11.2010 jokaiselle 9-luokkalaiselle

Valtakunnallinen Koulujen Aikakauslehtipäivää vietetään 11.11.2010. Kristillinen Nuotta -lehti annetaan päivän aikana jokaiselle 9-luokkalaiselle (vajaa 50 000 nuorta). Jaettavan lehden aiheina ovat mm. terve itsetunto, evoluutio ja anteeksianto. Keskustelua provosoidaan myös artikkelilla: Mikä pornossa on vikana?

Aikakauslehtipäivä järjestetään nyt 15:nnen kerran ja mukaan ovat tervetulleita kaikkien aineiden opettajat oppilaineen alakouluista ammatillisiin oppilaitoksiin sekä päiväkodit ja esikoulut. Nuotan aineisto on suunniteltu erityisesti yläkoulun ja lukion äidinkielen, biologian, terveystiedon ja etiikan tunneille. Koko idea Nuotan osallistumisesta tapahtumaan nousi nuorilta toimittajilta itseltään. Nuotan toimituspäällikkö Tommi Hakkari kertoo projektin taustoista:

– Helposti teemme kristillistä lehteä vain jo valmiiksi seurakunnassa aktiivisille. Tosiasia on kuitenkin se, että suurin osa nuorista ei ole koskaan edes kuullut mistään kristillisestä mediasta. Halusimme herättää keskustelua laajemmin ja tutustuttaa koululaisia kristillisen median maailmaan.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Hakkari kertoo, että yhteistyö tapahtuman järjestävän Aikakausmedia kanssa on ollut todella hyvää. Liitosta käsin Nuotassa kiinnostavaa oli nimenomaan se, että sen tekevät nuoret itse. Valtaosa nuortenlehdistä kun on aikuisten tekemiä ja kovin kaupallisia. 

– Tämä on juuri Nuotan erikoisuus. Nuoret pääsevät itse tekemään ja se näkyy kyllä positiivisesti työn jäljessä, Hakkari iloitsee.

Koulujen Aikakauslehtipäivän taustalla on Aikakausmedia jäsenkustantajineen, Opetushallitus ja Itella. Nuotta on ainut kristillinen nuortenmedia, joka osallistuu Aikakauslehtipäivään. Tänä vuonna Aikakauslehtipäivän teema on lukijan ja lehden suhde.

Voit lukea Nuotan tuottamat aineistot Aikakauslehtipäivään kokonaisuudessaan Nuotan sivuilla.