Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Koulukirjat lietsovat vihaa kristittyjä kohtaan Pakistanissa

 

Pakistanilaisia koulutyttöjä. Kuva: Anni Suhonen/SLS

NCJP:n julkaiseman tutkimuksen mukaan Pakistanin koulukirjojen materiaali lietsoo vihaa ja suvaitsemattomuutta kaikkia muita paitsi muslimeja kohtaan.

The National Commission for Justice and Peace -järjestön tutkimus selvitti, että esimerkiksi kristittyjen kuvaillaan olevan ongelma Pakistanille.

”Tämä ei ole vain uskonnollisten vähemmistöjen kysymys, vaan myös valtakunnallinen ongelma. Se on hälytysmerkki hallitukselle”, järjestön toiminnanjohtaja Cecil Shane Chaudhry kommentoi AsiaNews -sivustolle.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Tutkimuksen mukaan hallituksen hyväksymät opetussuunnitelmat ovat syynä lisääntyneisiin väkivaltaisuuksiin, uskonnolliseen fanaattisuuteen ja ääriliikkeisiin.  Tänä vuonna Pakistanissa on tehty säännöllisesti hyökkäyksiä kristittyjä kohtaan. Heitä on muun muassa hakattu ja kidnapattu.

Tutkimus osoittaa, että koulutuspolitiikka loukkaa ihmisoikeuksia. Kouluissa on pakko opiskella islamia. Katoliset ovat vaatineet uudistuksia opetussuunnitelmaan vuodesta 2006 lähtien. Tänä vuonna sinne lisättiin luku ”vähemmistöryhmien rooli”. Kuitenkin 74 prosenttia koulukirjoista sisältää edelleen vihanlietsontaa.

”Me tuotamme muslimitaistelijoita, koska olemme valinneet sankareiksemme asetta kantavia sotilaita, emmekä esimerkiksi runoilijoita”,  South Asia Partnership Pakistan–järjestön perustajajäsen Mohammad Tahseen kommentoi Christian Post – sivustolle.

Aikaisemmin tänä vuonna Pakistan Minorities Teacher’s Association (vapaasti suomennettuna Pakistanin vähemmistöjen opettajat ry) kirjoitti kirjeen Pakistanin korkeimpaan oikeuteen, koska heidän mukaansa joillekin kristityille pakotetaan islamia koulussa. Yksi oppilas esimerkiksi kertoi, että hänet pakotettiin lausumaan islamilainen rukous, jossa puhutaan entisen uskon jättämisestä ja ylistetään islamia.

 

Aiheet

,