Korealainen lähettiperhe AirAsian turmakoneessa

 

Eteläkorealainen lähetystyöntekijäpariskunta Park Seong-beom ja hänen vaimonsa Lee Kyung-hwa ja heidän noin vuoden ikäinen tyttärensä olivat AirAsia -yhtiön surmakoneessa, joka putosi Javan mereen 28. joulukuuta matkalla Indonesian Surabayasta Singaporeen. Perhe oli juuri aloittanut lähetystyön Indonesiassa ja oli matkalla Singaporeen uusimaan viisumiaan, uutisoi BBC Aasian uutissivustollaan.

Koneessa olleista 41 olivat Mawar Sharon Churchin ja viisi Bethany Churchin jäseniä Surabayajasta. Sen asukkaista noin 10 % on Daily Mailin tietojen mukaan kristittyjä.

Airbus A320-200:ssa oli seitsemän miehistön jäsentä ja 155 matkustajaa, joiden joukossa oli 17 lasta ja pikkuvauva. Melkein kaikki matkustajat olivat indonesialaisia paitsi eteläkorealainen lähettiperhe, ranskalainen perämies, yksi brittiläinen, singaporelainen ja malesialainen matkustaja.

Mawar Sharon Churchin pastori Philip Mantofa suree yhdessä läheisiään menettäneiden kanssa ja rukoilee heidän puolestaan. ”On asioita, joissa ei ole mitään mieltä, mutta Jumala on suurempi kuin kaikki tämä”, hänen kerrotaan sanoneen Daily Mailin mukaan.

Korea World Missions Associationin mukaan vuonna 2013 Etelä-Korean protestanttiset kirkot lähettivät lähes 26 000 lähettiä 169 eri maahan. Heistä noin 700 työskentelee Indonesiassa, jonka 250 miljoonasta asukkaasta 87 % on muslimeja. Eniten lähettejä oli Kiinassa ja Japanissa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.