Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kolehtikriteerit ensi vuodelle on hyväksytty

 

Tuoreen tilaston mukaan lähetysjärjestöjen kolehtihaaveista on kadonnut joka kymmenes lahjoitettu euro edelliseen vuoteen verrattuna. Kuva: Kirkon kuvapankki/Sanna Krook

Puolet seurakuntien kantamista kolehdeista on osoitettava kirkolliskokouksen määräämille järjestöille tai kohteille.

Kolehteja osoitetaan kolmenlaisille ryhmille. Ensimmäisen ryhmän muodostavat kirkon viralliset lähetysjärjestöt sekä muut koko kirkon kannalta merkittävät kristilliset järjestöt. Näille tahoille kerätään kolehti aina jonakin tiettynä sunnuntaina.

Toisessa ryhmässä ovat tahot, joille kerätään kolehti tiettynä kuukautena. Seurakunta saa itse päättää, mikä päivä sopii minkäkin kolehdin kantoon parhaiten. Tähän ryhmään kuuluu muun muassa päihde- ja kriminaalityö sekä nuorisotyö.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Loput kirkolliskokouksen osoittamista kolehdeista kannetaan niille järjestöille ja toimijoille, joiden toiminta on kirkon kannalta rakentavaa, mutta jotka eivät kuulu määrättyjen kolehdinsaajien joukkoon. Seurakunta voi itse sijoittaa nämä kohteet parhaaksi näkemäänsä kirkkopyhään.