Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kolarin seurakunnasta vuoden esimerkillinen työllistäjä

 

Kolarin seurakunta on valittu Vuoden esimerkilliseksi työllistäjäksi. Vammaisten ja osatyökykyisten työllistymiseksi toimiva VATES-säätiö totesi palkitsemisperusteissaan, että seurakunta on osoittanut esimerkillisyyttä kiinnittämällä huomiota ihmisen kykyihin vamman sijaan jo rekrytointivaiheessa.

Kolarin seurakunta palkkasi näkövammaisen Hannele Juutisen seurakuntapastorin virkaan vuoden 2009 lopussa ilman työkokeilua, määräaikaisuutta tai yhteiskunnan palkkatukia.
VATES-säätiö kiittää Kolarin seurakuntaa myös sen oivaltamisesta, että teknisillä apuvälineillä ja työolosuhteiden sopeutuksilla voidaan ylittää vammasta johtuvat työkyvyn esteet vaativassakin henkisessä työssä. Hannele Juutinen tekee seurakuntapastorin työnsä siinä missä kollegansakin, vaikka näköä ei käytännössä ole lainkaan jäljellä.
– Meillä on tällä hetkellä 1 000 korkeakoulutettu vammaista työelämän ulkopuolella. Toivomme, että tämän esimerkillisen työllistymisen myötä korkeakoulutetut vammaiset nähtäisiin nykyistä paremmin potentiaalisina työntekijöinä. Erityisen tärkeää on ensimmäisen työpaikan saanti ja sen kautta työelämään sekä oman työuraan kiinni pääsy, toteaa toimitusjohtaja Marjatta Varanka VATES-säätiöstä.
VATES-säätiö myönsi Vuoden esimerkillisen työllistäjä -palkinnon 12:ta kertaa.