Kokonaisvaltaista lähetystyötä

 

Matti Repo toteaa, että evankeliumin julistaminen ja kehitysyhteistyö kulkevat käsi kädessä.

Jo Jeesuksen toiminta sisälsi evankeliumia ja auttamista. Piispa Matti Repo ei näe, että evankeliumin julistaminen ja kehitysyhteistyö olisivat ristiriidassa.

”Kun Jeesus Luukkaan evankeliumin neljännessä luvussa Nasaretin synagogassa lukee oman ohjelmajulistuksensa, niin sehän sisältää vangituille vapautusta ja sokeille näkemistä ja ilosanomaa köyhille”, sanoo Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo ja jatkaa, että pian Jeesus luetteli samat asiat, kun hän lähetti opetuslapsiaan.

Lähetystyöstä puhuttaessa toisinaan asetetaan vastakkain kehitysyhteistyö ja evankeliumin julistaminen. Repo näkee, että ne kulkevat käsi kädessä – ovat kulkeneet jo Jeesuksen toiminnasta lähtien.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Matti Repo on Suomen Lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja. Hän sanoo, että Lähetysseura noudattaa kokonaisvaltaista lähetysnäkyä, jossa evankeliumin julistaminen kattaa myös teot ja auttamisen, mutta jossa sanan julistaminen ei jää marginaaliin. Julistamista tehdään entistä enemmän paikallisten kirkkojen kanssa.

”Asetutaan heidän strategiansa osaksi”, Repo toteaa. Yhteistyötä kannattaa tehdä paikallisten tahojen kanssa, jotka tuntevat kulttuurin.

Ekumenia ja lähetystyö kuuluvat yhteen

Repo on iloinnut siitä, että lähetystyössä tehdään entistä enemmän ekumeenista yhteistyötä. Hän mainitsee, että ensi keväänä pidetään Tansaniassa kirkkojen maailmanneuvoston iso lähetyskonferenssi, jossa pyritään hakemaan yhteistä lähetysnäkemystä. Suomen Lähetysseura on keskeinen yhteistyökumppani ekumeenisen Kirkkojen maailmanneuvoston ja Luterilaisen maailmanliiton kanssa.

”Ilahduttava seikka on tällainen globaalin vastuun ja evankeliumin julistamisen lisääntyminen”, Repo sanoo.

Kirkko kantaa vastuuta myös Suomessa turvapaikanhakijoita auttaessa. Kirkko ei piilottele ketään, mutta voi auttaa turvapaikka-asioissa.

Repo näkee, että turvapaikanhakijatkin tulee kohdata kokonaisvaltaisesti. Katso, mitä hän sanoi Piispan kyselytunnilla:

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo vieraili Radio Dein ja Kotimaan yhteistyössä järjestämällä Piispan kyselytunnilla 11.10. Seuraava Piispan kyselytunti on 25.10. ja silloin kysymyksiin on vastaamassa Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala.

 
Dei, Rukous, artikkeliban.(2/2) 5.12.- MJa