Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Lännen Media: Temppeliaukion kirkon eteen pysyvät esteet mahdollisen terroriuhan varalta

 

Uskonnonvapauden 100-vuotisjuhlaa vietetään Temppeliaukion kirkossa lauantaina 29.4.Kuva: Sari Savela

Viime kesäkuussa Temppeliaukion kirkon eteen ilmestyi useita betoniesteita. Nyt kirkon edustalle aiotaan rakentaa pysyvä suojaus mahdollisten terrori-iskujen varalta.

Temppeliaukion kirkon alueella oli sunnuntaina 18.6. näkyvä poliisioperaatio rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi. Temppeliaukion kirkon eteen ilmestyi seuraavana päivänä useita betoniesteitä. Poliisi oli saanut tiedustelutietoa, jonka mukaan turistien suosimaan Temppeliaukion kirkkoon olisi suunniteltu terrori-iskua.

Betoniesteet ovat edelleen paikoillaan. Lännen Median mukaan Helsingin Temppeliaukion kirkon eteen aiotaan rakentaa pysyvä suojaus mahdollisten terrori-uskojen varalta. Töölön seurakunnan kirkkoherra Auvo Naukkarinen kertoo, että seurakunta on käynyt yhdessä museoviraston kanssa läpi arkkitehtien tekemiä suunnitelmia.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kirkon eteen asennetaan ajonestopollareita ja peruskallioon saakka tuettuja betonipenkkejä. Rakentaminen aloitetaan todennäköisesti ensi keväänä.

Töölön seurakunta on yhdessä Suojelupoliisin kanssa tehdyn uhka-arvion perusteella päättänyt, että pysyvät esteet ovat tarpeen.