Kohtaamispaikkaleiriläiset saavat tukea tragedian selvittelyyn

 

Markku Jalava kertoo

Kahden osanottajan kuolema Kohtaamispaikan syysleirillä Hollolan Siikaniemessä viime viikonloppuna luonnollisesti järkytti muita leiriläisiä. He ovat saaneet halutessaan tukea asian käsittelyyn.

– Tapahtumat leirillä hämmensivät ja järkyttivät leiriläisiä yleisesti ja varsinkin lähempänä tilanteen selvittämistä olleita, Lahden seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö Markku Jalava sanoo.

Lahden Joutjärven seurakunnan ja Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen syysleirin tragedian tapahtumia käsiteltiin paikan päällä useampaan kertaan ensin poliisiin ja myöhemmin lisäksi perheneuvojan ohjeiden mukaisesti. Asiaa käsiteltiin myös ryhmissä tunteita jakaen ja rukoillen.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Kuolemantapausten tullessa ilmi lapset olivat muualla suorittamassa luontotehtävää. Heille tiedottamisessa noudatettiin varovaista linjaa ottaen huomioon, että vanhemmilla oli erilaisia näkemyksiä siitä, kuinka tapahtumasta tulisi kertoa, Jalava toteaa.

Varhaisnuorille järjestettiin oma tilaisuutensa, jossa olivat mukana lääkäri, nuorisotyönohjaaja ja pappi. Leirin päätösmessussa oli kynttilämuistohetki ja esirukous. Jalava kertoo, että leiriviikonlopun jälkeen leiriläisillä on ollut mahdollisuus henkiseen tukeen ja sitä myös jatketaan.