Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Kirkot Heinävedellä, Rautalammilla, Porvoossa ja Tampereen Tesomalla on suljettu vesivahinkojen vuoksi – myös Pyhännän seurakuntatalo on kiinni kaksi kuukautta

 

Kuva Tesoman kirkosta: Hannu Jukola

Pohjois-Savossa sijaitsevassa Rautalammin puukirkossa ilmeni vesivahinko sunnuntaina 7.1., Pyhännän seurakuntatalossa Siikalatvan seurakunnassa muutamaa päivää aiemmin.

Yhdessä Suomen suurimmista puukirkoista on tapahtunut vesivahinko. Suomen Tietotoimisto uutisoi, että vuonna 1844 valmistuneessa Rautalammin kirkossa havaittiin sunnuntaina 7.1. veden valuneen noin 20 neliömetrin alueelle.

Pakkanen oli rikkonut sprinklerijärjestelmän vesijohdon, johon oli tullut vuoto sään lauhtuessa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Siikajokilaakso-lehden verkkosivuilla puolestaan kerrotaan, että Pyhännän seurakuntatalolla havaittiin viime torstaina 4.1. vesivahinko, jonka vuoksi se on kiinni ainakin kaksi kuukautta.

Tampereella Tesoman kirkko on kiinni tammikuun, koska saliin valui joulukuun puolivälissä katon lumien sulamisvettä satoja litroja.

Syyksi selvisi jäätynyt kattokaivo.

Yle.fi:ssä Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Heikki Päätalo arvioi, että korjauskustannusten loppusumma on viisinumeroinen.

Heinäveden kirkko on ollut suljettuna lokakuun lopulta lähtien. Siellä vettä tuli tuhansia litroja kirkkosalin lattialle ja alapohjarakenteen läpi kirkon rossipohjaan, kun sprinklerin suutin rikkoutui.

Jo entuudestaan kirkkoon oli suunnitteilla Heinäveden Lehden mukaan miljoonaremontti kesäksi 2024.

Sen vuoksi esimerkiksi Kansan Raamattuseura järjestää Kirkastusjuhlat 26.-28.7.2024 pääosin Liperin kirkossa.

Porvoon pikkukirkossakin vesivahingon aiheutti rikki mennyt sprinkleriputki. Onnettomuus tapahtui seurakunnan verkkosivujen mukaan marraskuun viimeisenä maanantaina, jolloin arviolta 60 000 litraa vettä ehti vuotaa ennen kuin pelastuslaitos oli paikalla.